Vaderschap

Sinds onze dochter Evi geboren is, 11 april alweer een jaar geleden, heb ik qua trainingsarbeid behoorlijk moeten inleveren. Maar op de één of andere manier heeft mijn squashniveau er niet onder hoeven lijden, gezien de resultaten van afgelopen seizoen. Ik heb natuurlijk veel wedstrijden gespeeld, wat voor een gedeelte mijn vormbehoud verklaart, maar het onbeschrijflijke gevoel van het vaderschap heeft wel degelijk een positieve invloed gehad op mijn spel. Onderstaande foto zegt waarschijnlijk genoeg.

Topsquasher René Mijs met dochter Evi

Ik heb er bewust voor gekozen om veel tijd met mijn dochter door te brengen. In combinatie met mijn studie heeft dit ervoor gezorgd dat ik wat minder trainingsuren gemaakt heb. Ik heb hierdoor wel geleerd efficiënter met mijn trainingstijd om te gaan door de kwaliteit van mijn trainingen te waarborgen. Gericht en met een bewust doel trainen, iets dat niet altijd vanzelfsprekend is geweest. Bovendien heb ik wat meer structuur in de dagelijkse gang van zaken wat ook ten goede komt aan mijn spel. Ik zal mijn dochter Evi Mijs vragen of ik volgend jaar weer wat meer kan trainen, ik denk dat ze dat wel goed vindt...

René

Terug naar blog pagina

Profielfoto van René

Over René Mijs

René Mijs combineert squash met een studie docent Lichamelijke Opvoeding en 'vader zijn' van dochter Evi. Hij wil nog vijf jaar deel uit blijven maken van het Nederlands team, maar ziet squash niet alleen als topsport; het is ook zijn uitlaatklep.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?