Lenteloop 2011

Topsquasher René Mijs met Gabor Marges tijdend de Lenteloop 2011Het is maandagochtend, de spierpijn van de Lenteloop van afgelopen zaterdag nog duidelijk voelbaar in mijn bovenbenen, spierpijn die ik nog niet eerder zo gevoeld heb, zelfs nog nooit iets soortgelijks ervaren. Ik kan al twee dagen niet aanzetten, dan zak ik door mijn knieën. Misschien is een afstand van 15 km niet weggelegd voor een squasher maar dat is niet de enige reden van deze bizarre vorm van spierpijn. Natuurlijk ben ik geen getrainde loper en de belasting van mijn benen is niet te vergelijken met de spierbelasting bij squash, maar het was een combinatie van factoren die voor deze nasleep heeft gezorgd. Ik doe al twee jaar mee met de Lenteloop in mijn eigen woonplaats Papendrecht, voor de fun, maar ik wil ook altijd een scherpe tijd neerzetten. Mijn doel dit jaar was om mijn PR van vorig jaar 1:01:13 te verbeteren. Deze competitiedrang in combinatie met onvoldoende voorbereiding, impact van hooikoorts, aanmoediging van vriendin en dochter, vader en broer én een temperatuur van 28°C hebben ervoor gezorgd dat ik het uiterste van mijn lichaam gevraagd heb.

Dit jaar liep ik samen met voormalig profsquasher en teamgenoot Gabor Marges. Ik had een snelle start en liep de eerste 5 km in 19 min en zat qua doelstelling onder het uur. Echter, voor mijn gevoel zat ik al op mijn max dus ik moest een stuk rustiger aan doen om vervolgens weer wat te kunnen aanzetten. Op dat moment ging ik niet meer voor de snelste tijd maar was het doel om de finish te halen. Iets voor de 10 km zag ik Gabor een stukje achter me. Ik minderde wat vaart om verder met hem samen te lopen. Hij is een constante loper dus het was wel fijn dat ik op hetzelfde tempo de laatste 5 km kon uitlopen. Ondanks dat was het behoorlijk afzien het laatste gedeelte, voornamelijk vanwege de hoge temperatuur. We wilden exact tegelijk eindigen. De chip om de eindtijd te registreren hadden we niet aan dezelfde schoen vastgemaakt dus moest ik de laatste meters nog even concentreren dat mijn rechterbeen tegelijk met zijn linkerbeen over de finish kwam (zie foto) en dat lukte. Eindtijd: 01:06:00. Weliswaar geen persoonlijk record, maar onder deze omstandigheden absoluut het hoogst haalbare!

René

Terug naar blogpagina

Profielfoto van René

Over René Mijs

René Mijs combineert squash met een studie docent Lichamelijke Opvoeding en 'vader zijn' van dochter Evi. Hij wil nog vijf jaar deel uit blijven maken van het Nederlands team, maar ziet squash niet alleen als topsport; het is ook zijn uitlaatklep.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?