Topsquasher Sebastiaan Weenink klimt in Colorado

Pfff... Nieuws uit Colorado

Het trainingskamp is inmiddels in volle gang. De jongens die aan het kamp deelnemen zijn 15-17 jaar. Op de dag van hun aankomst gingen we een rustig rondje joggen, wat voor hun dus op 2500m. super zwaar is.

De volgende dag (dinsdag) zijn we een echte trail gaan rennen, dit is door een rotsachtig gebied met kleine 'creekjes' waar je over heen rent, althans je probeert je voeten zo te plaatsen dat je niet in het water stapt en niet uitglijdt over de stenen zelf. Naast dat je bij elke stap waanzinnig goed moet opletten waar je je voet plaatst is het ook nog eens op hoogte en ren je berg op en berg af en wordt je gewaarschuwd dat er 'mountainlions' in de buurt kunnen zitten die je zomaar kunnen aanvallen!
Naarmate je vermoeid raakt wordt het steeds moeilijker en dus een uitdaging om je voeten goed te blijven neerzetten en zo dus niet door je enkel gaat of uitglijdt of wat dan ook. Super intensief, maar tegelijkertijd ren je in een waanzinnig mooie omgeving waar je eigenlijk nauwelijks oog voor hebt.

Sessie twee van dinsdag was een 'on-court' sessie, waar we wat kracht en stabiliteit training deden. Daarna nog wat basic drills, goed om het niveau van de jongens te bepalen en om in een ritme te komen.

Woensdag begonnen met bergbeklimmen, ook weer een onwijze ervaring! Als het niet voor het touw was en de man die het vasthield was ik dit nu niet aan het schrijven..! In de middag weer een squash sessie, wederom een volledige trainingsdag!

Donderdag begonnen we met een twee en een half uur durende mountainbike trail. Dit vond ik erg moeilijk. In Nederland ben je gewend aan sporadisch een stukje omhoog, hier is het niet anders dan omhoog, omlaag en weer omhoog. Omhoog is lastig omdat je te maken hebt met rotsen en losliggende stenen op je pad. Omlaag is lastig omdat je te maken hebt met hetzelfde, maar dan op snelheid. Hard gaan is vaak beter, maar natuurlijk enger en te langzaam gevaarlijk omdat je dan sneller op je snufferd gaat. 's Middags weer een squash sessie met wat kracht en stabiliteit training, gevolgd door wat condition games.

Ik heb geen idee wat ons morgen te wachten staat.

Seb

Klik hier voor het filmpje!

Terug naar blogpagina

Profielfoto van Sebastiaan

Over Sebastiaan Weenink

Sebastiaan Weenink is er klaar voor de squashwereld te veroveren. Hij traint veel met Laurens Jan Anjema en wil zo snel mogelijk de top-100 van de internationale ranglijst binnenstormen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?