Topsquashers Laurens Jan Anjema en Sebastiaan Weenink aan het afzien in Colorado

Squashers zijn geen basketballers

Terwijl ik dit schrijf is het 10:00 uur in de morgen, lig ik op mijn kamer in Estes Park te genieten van het uitzicht wat mij blijft verbazen. Het lijkt net alsof je elke keer naar een achtergrondposter uit een Hollywood film kijkt, waanzinnig mooi. Vandaag een 'rustdag', wat inhoudt hersteltraining, beetje fietsen en wat stretchen. We hebben nu zo'n tien volle trainingsdagen achter ons liggen.

Zaterdag hebben LJ en ik een kleine demonstratie gegeven aan de clubspelers van Flatiron Athletic Club, het sportcentrum waar wij deze trip onze squashtrainingen verrichten. In de middag een squashsessie gedaan. We begonnen de sessie iets anders dan normaal, we gingen basketballen. Nu dachten wij als Nederlanders zijnde, dit gaat om lengte en we gooien die oranje pompoen wel in dat hoepeltje. Blijkbaar is dit toch iets moeilijker als je tegenover 8 jonge Amerikanen staat, die basketbal met de paplepel krijgen ingegoten. Balletje door de benen, achter de rug om en blinde passes zijn normaal blijkbaar. Het was omgekeerde wereld met squash, we werden gesparteld. In het begin werd LJ in zijn team nog wel aangespeeld, maar toen de kids erachter kwamen dat LJ met basketbal toch echt dubbelhandig links is kon hij net zo goed langs de kant gaan zitten. Maar goed, naast een gekneusde duim, aan gelukkig voor LJ zijn verkeerde linkerhand hand, zijn we er wel heelhuids vanaf gekomen. Bij de squashtraining die volgde konden we dit enigszins rechtzetten.

Zondagochtend, o zondagochtend, een sessie die we niet snel zullen vergeten. Hillsprints op hoogte, wellicht dat sommige squashers de suicide oefening kennen, doe dat in het kwadraat, dan kom je hier ongeveer op uit. Drie sprint sets van ongeveer 20sec., 40sec. en één van ongeveer 70sec. Bij de laatste is het meer overleven dan sprinten, op een gegeven moment (na ongeveer 40 sec.) slaat de verzuring toe in je benen en dan is het nog een eindje omhoog. Bizar gevoel, 9 sprints lijkt niet veel, toch is dit een volle sessie. Uiteraard belangrijk om voordien goed warm te lopen, tijdens de sessie jezelf goed te verzorgen met AA-drink, nadien goed uit te lopen en het liefst je benen in een ijskoude 'creek' te dompelen om de afvoer van toxines te stimuleren om zo je herstel te optimaliseren.

In de middag begonnen met een goede warming-up om het lichaam weer aan de praat te krijgen om vervolgens een circuit van ghosting, stabiliteit- en krachtoefeningen te voltooien.
Vandaag (maandag 20 juni) staat in het teken van herstel. Na tien dagen trainen heeft het lichaam rust en herstel nodig. Dus zo'n 20 á 30 minuten fietsen en daarna stretchen. Het sportcentrum is voorzien van een zwembad, bubbelbad, sauna en stoombad dus wellicht dat we hier ook nog even gebruik van kunnen maken om het lichaam helemaal tot rust te brengen.

Sebas

Terug naar blogpagina

Profielfoto van Sebastiaan

Over Sebastiaan Weenink

Sebastiaan Weenink is er klaar voor de squashwereld te veroveren. Hij traint veel met Laurens Jan Anjema en wil zo snel mogelijk de top-100 van de internationale ranglijst binnenstormen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?