Golf

Nieuwe hobby

Als ik vroeger met vakantie op bezoek ging bij mijn oma, die toen nog in Zuid Frankrijk woonde, nam zij mij mee naar de golfbaan. Vaak gingen we naar de driving range zodat ik hier wat ballen weg kon rossen. Dit in gezelschap van mijn broer en zus die allebei een bijzonder goede aanleg hebben voor balsporten. Met grote ogen werd er gekeken hoe mijn zus, tja het is een meisje, die bal met haar ijzeren 5 makkelijk 150 meter, misschien wel wat verder ook, recht wegsloeg.

Zelf was ik nog fanatieker en kocht van die oefenballetjes (van plastic met die gaatjes), waarmee ik dan in de tuin van mijn oma vanaf de deurmat de ballen in een plastic badje in het zwembad probeerde te slaan. Urenlang, vond ik geweldig. Als mijn oma op zondagochtend 7:00 uur zelf ging golfen vond ik het fantastisch om haar caddy te zijn. Stiekem hoopte ik dan dat ik een keer zelf mocht slaan. Zodra er niet teveel mensen in de buurt waren mocht dit ook van haar, dit maakte mijn hele dag goed, ook al sloeg ik de bal meestal totaal de verkeerde kant op. Maar goed, dit deed ik alleen als ik op vakantie was in Frankrijk, eenmaal terug in kikkerland ging ik in huis nog wel een beetje in mijn kamer putten, meer dan dit kwam er niet van.

Toevallig nodigde mijn trainer, Carl Koenig, mij in de afgelopen twee weken driemaal uit om te gaan golfen. Helemaal blij, dertien jaar na alleen als caddy gefungeerd te hebben op een golfbaan, mocht ik dan nu eindelijk alles zelf doen! We hebben twee keer 9-holes gelopen en eenmaal 18-holes. Het ging niet eens zo onverdienstelijk, ik heb zelfs twee keer par geslagen en ben maar drie ballen armer, althans Bo (de vriend van mijn zus) (sorry Bo), ik leende zijn stokken en ballen.

Nu ben ik helemaal verslaafd en wil ik zo snel mogelijk mijn GVB halen, al een aantal jaar een wens van me. Gister mijn eerste les bij Swingaway van Bjorn Beekman gevolgd. Over een aantal weken hoop ik dan 'legaal' de baan te kunnen betreden en te gaan werken aan een handicap. Voor mij een perfecte uitlaatklep naast het squash om te spelen met vrienden en familie. Fysiek niet te belastend, in de buitenlucht, met een balletje en vooral mentaal een sport om veel van te leren!

Sebastiaan

Terug naar blogpagina

Profielfoto van Sebastiaan

Over Sebastiaan Weenink

Sebastiaan Weenink is er klaar voor de squashwereld te veroveren. Hij traint veel met Laurens Jan Anjema en wil zo snel mogelijk de top-100 van de internationale ranglijst binnenstormen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?