Frank Hartkoren

Qatar

Zo begint de winter in Nederland en is het sochtends vroeg 2 graden en zo sta je 10 uur later met je winterjas en trui in Doha waar het een graadje of 30 is! Kleine omschakeling dus, maar om nou te zeggen dat deze heel vervelend was...!!!

De wedstrijd

Het enige waar ik tevreden over was, was mijn vechtersmentaliteit, ondanks dat ik eigenlijk de gehele wedstrijd achter stond en nooit lekker in mijn vel zat, nooit mijn eigen spel speelde en altijd heel gehaast speelde wist ik mij steeds in de wedstrijd terug te knokken. Zo kwam ik van 1-0 achter en 9-6 achter in de tweede toch terug naar 1-1, kwam ik weer terug van 2-1 achter naar 2-2 en stond ik ook in de vijfde 9-5 achter maar kwam ik terug tot 9-9 om het uiteindelijk to h weer weg te geven met 12-10 in de vijfde na 71 minuten gespeeld te hebben. Ik was dan ook zeeeeer teleurgesteld, mede omdat ik nooit echt lekker aan het spelen was...

Maar goed, gedane zaken nemen geen keer en ik zat nog vijf dagen in Qatar voordat ik naar Jordanie zou gaan voor mijn tweede toernooi in het Midden Oosten. Als je dan verblijft bij twee grote voormalige profspelers zijn er gelukkig ergere dingen. Ik mocht namelijk met Geoff en Dan meetrainen met de Aspire kids in het Aspire complex. Dit is een complex, dat je fantasie te boven gaat. Het is echt extreem groot, alle faciliteiten zijn aanwezig, even een voorbeeld, de squashers in het programma, 10 stuks, hebben de beschikking over Geoff Hunt, Dan Jenson, een sportpsycholoog, voedingsdeskundige, privefysio, massage behandelingen, personal trainers, fysieke trainers, regelaars (die zeggen waar ze naartoe moeten, wanneer ze moeten bidden, zorgen dat ze op tijd komen) en meer. Er zijn vier volledig uitgeruste fitnesszalen, die zeer zeer zeer groot zijn. Ze hebben de beschikking over een vaste glazen baan, hetzelfde type dat gebruikt werd tijdens het WK in Rotterdam en alles wordt betaald. Aspire is ook een leerinstituut, dus de jongens pendelen van hun lessen naar de trainingen en weer terug. Kost en inwoning allemaal betaald! En dit is niet de engie sport die werd beoefend in Aspire, zo is er een indooratletiekbaan, volledig uitgerust, en daar is ook de WK indoor atletiek gehouden vorig jaar. Een indoor voetbalveld en een stuk of 10 voetbalvelden buiten, zwembaden, boksringen, zaalvoetbalzalen, gymnastiek, tafeltennis, en nog een aantal porten die ik vergeet. Maar om dus een klein inzicht te geven, het was GROOT en LUXE en NIEUW! Ik heb dan ook goed getraind en veel bruikbare tips gehad van zowel Geoff als Dan. Hele mooie ervaring.

Naast het squash ook nog wat sightseeing gedaan, en Qatar is inderdaad wat je ervan verwacht, laat ik het zo zeggen, niks is te gek en bigger is better! Vooral de shopping malls zijn extreem in alle opzichten. Extreem groot, maar ook over the top. Zo waren in twee shopping malls een indoor ijsbaan. Kon je in een mall een trip in een gondel maken, zitten er bioscopen met Imax in, is een Italiaanse stad na gebouwd a la het Bellagio (shopping mall grappig genoeg ook daarnaar vernoemd: Villagio). Dan ook maar even de auto's noemen, ik heb zelden in mijn leven zoveel en zulke grote auto's gezien. Four wheel drives zijn een must om een of andere reden en als hij niet minimaal 5 metere lang is hoor je er niet bij (tenzij je een Lambourghini of Ferrari rijd uiteraard)! Aangzien de benzine 1 Qatarti real kost (0,20 cent) is dat iig niet iets om in overweging te nemen als je een auto koopt!

Lees het complete blog

Profielfoto van Frank

Over Frank Hartkoren

Frank Hartkoren besloot na afronding van zijn studie aan de VU het professionele squashcircuit in te duiken. Met als insteek veel van de wereld te zien, nieuwe culturen te ontdekken, nieuwe mensen te leren kennen, plezier te hebben en niet geheel onbelangrijk beter te worden in squash.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?