Blog Xander Mouthaan

Geaard en geaardheid

De conclusie na mijn 13e sessie was dat ik niet zo geaard was tijdens het squashen. Daarna hebben we ook gesproken over geaardheid. Dit laatste in oud Nederlands ook wel inborst genoemd; karakter of natuur kwam ter sprake toen we vanaf de bar de gebruikelijke woensdagavond voetbalwedstrijden op het scherm als onderwerp van gesprek gebruikten als het even stil was. We kennen eigenlijk alleen topvoetbalspelers die hetero zijn. Kennen we eigenlijk een niet hetero-speler in de mannelijke voetballerij? Cijfermatig gezien zou 1 op de 10 spelers homofiel moeten zijn, maar we kennen er niet een.

Het eerder genoemde niet-geaard-zijn had niet een elektrische maar spirituele betekenis. Sinds 'de polsbandjes' van het Nederlands elftal bij het WK kan spiritualiteit ook bij een groter publiek zonder direct scepticisme worden besproken. Mijn spel was rommelig, niet rustig, niet stabiel, onoverzichtelijk, kortom ik leek niet geaard. Tijdens het squashen heb ik even op een stoel gezeten, een paar keer diep adem gehaald met gesloten ogen en mijn voeten goed tegen de grond geduwd; ik probeerde te aarden. Het hielp een beetje.

Op de foto twee topsquasher achter de schermen bij het WK squash. Staand Ramy Ashour. Zittend met gesloten ogen Alister Walker die volgens mij even probeert te aarden.

Profielfoto van xander

Over xander XAM mouthaan

Xander stapte onlangs voor het eerst op de squashbaan. Geïnspireerd door de vele (top)squashers die hij fotografeerde gaat hij er helemaal voor, je leest hier hoe dat bevalt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?