Claudia Sieben

Glaasje water

Allereerst wens ik iedereen een gelukkig, gezond en vooral sportief Nieuwjaar met veel squashsuccessen en plezier. Wat zijn de goede voornemens dit jaar? Meer sporten, minder drinken (alcohol uiteraard), gezonder eten en stoppen met roken komen toch wel in de top 10 van goede voornemens voor. Voor de meeste mensen blijft het bij een voornemen. Sommigen starten fanatiek en haken vervolgens toch af na een week of 2. Slechts een enkeling weet zich vast te bijten in de nieuwe levensstijl.

U herkent dit? Ik in ieder geval wel. Doorzettingsvermogen is in deze ver te zoeken. Mijn Brabantse Bourgondische achtergrond en mijn nieuwe kantoorbaan helpen ook al niet om de overtollige kilo's kwijt te raken. Waar ik vroeger twee keer per dag kon trainen is dat nu teruggebracht naar hooguit drie keer per week. Lichamelijk en geestelijk een enorme omschakeling waarbij ook het eetpatroon aangepast zou moeten worden. Dit laatste is niet gebeurd en het resultaat is te merken aan de spijkerbroeken die amper nog dicht kunnen.

Maar, het is 2012! Een nieuw jaar dus nieuwe rondes, nieuwe kansen. Laten we dit jaar niet alleen goed beginnen maar ook goed eindigen. Wat houdt dat in? Ten eerste de verleiding van de vette hap na de competitiewedstrijd weerstaan en vooral veel water drinken. Water. Het zorgt bij squash regelmatig voor discussie. Het schijnt zo te zijn dat de club tijdens de competitie alle teams van kannen water moet voorzien. Dat is toch vreemd? Op deze manier wordt de kans op een beetje omzet voor de squashclub weggenomen. Nee, dat moeten we zeker blijven stimuleren! Vooral in economisch zware tijden. Waarom denkt men dat de clubs zich aanmelden voor de competitie?
Bovendien, vraag je in een restaurant toch ook niet om een gratis biefstuk? Het is gewoon heel erg vreemd om iets te vragen aan de bar en er vervolgens niet voor te willen betalen omdat het 'normaal' is.

Het spijt me zeer, maar ik kan er met mijn verstand niet bij. Nog zieliger is het om een glas te vragen aan de bar en het vervolgens, in de kleedkamer, te vullen met kraanwater. U schrikt hier van? Het lijkt vandaag de dag 'normaal' te zijn....... Enfin, terug naar mijn goede voornemen, bestel ik mijn glaasje water gewoon netjes aan de bar in de vorm van een Spa blauw, zoals het hoort. Of een sportdrankje, colaatje, wijntje, biertje, want het is maar de vraag hoe lang ik het volhoud.......

Claudia

Profielfoto van Claudia

Over Claudia Sieben

Squash is Claudia Sieben met de paplepel ingegoten door haar ouders. Opgegroeid in een squashcentrum begon ze op jonge leeftijd aan de sport. Met 5 NK titels op zak, praat en schrijft ze met passie over haar sport.

Reacties

  • Arjan O.
    Arjan O.

    Oei! Hier slaat Claudia toch volledig de plank mis. Squash moet betaalbaar blijven. Als ik met mijn zoontje 4 maal per week ga squashen en per persoon toch wel een 1 liter water naar binnen giet wordt squashen wel erg prijzig! Dit komt neer op 2 liter per keer waar ik dan per maand ongeveer 170 euro aan uit moet geven! Bij squash delft is dit gewoon service. De meeste spelers gaan toch wel na het squashen aan de bar een drankje (of meerdere) doen en waarderen de service oprecht.

    Je moet er ook niet aan denken dat mensen met weinig financiele ruimte daardoor te weinig vocht binnen krijgen. Dit lijkt me voor een sportcentrum een groot risico! Dus mijn mening is: Schenken dat water! Maak het gezellig in je centrum en zorg dat ze blijven hangen!

    12 augustus 2013 om 21:49

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?