WK teams dag 1 & 2WK teams dag 1 & 2

s 'Ochtends begonnen we het WK tegen Duitsland. We wilden natuurlijk graag revanche nemen voor het EK eerder dit jaar. En dat is goed gelukt. Natalie (Grinham) begon goed, ze won 3-0 van Pamela Hathway. Daarna moest Orla (Noom) tegen Fransiska Hennes. Ze begon sterk, maar in de 2e game maakte ze het toch nog even spannend. Daarna herpakte ze zich goed en won uiteindelijk 3-1. Ik zelf moest als laatste de baan op, maar de wedstrijd was al beslist. Toch wilde ik graag winnen natuurlijk. Ik speelde tegen Annika Wiese. Ik won ook 3-0, vrij gemakkelijk. We waren tevreden over deze wedstrijd. We hadden gedaan wat we moesten doen en tevens weinig energie verspeeld voor onze volgende wedstrijd.

In de avond speelden we tegen Frankrijk. Voor het eerst op de glazen baan. Voor Natalie voelt dat normaal, maar voor mij en Orla is dat erg wennen. Maar de meeste spelers hier hebben niet veel ervaring op de glazen baan, dus we zitten allemaal in hetzelfde bootje. We wisten van tevoren dat dit een zware wedstrijd zou worden. En dat elke wedstrijd zwaar zou zijn. En dat is ook gebleken.

Natalie begon weer, nu tegen Camille Serme. Ze begon wat moeizaam, terwijl Camille vanaf het begin scherp was. In de 2e game werd Natalie scherper waardoor het een spannende wedstrijd werd. Uiteindelijk verloor ze nipt 3-2. Erg jammer, want hierdoor kwamen we 1-0 achter. Orla was de volgende tegen Coline Aumard. Ze begon niet goed en moest echt wennen aan de baan. Al snel stond ze 2-0 en 7-0 achter. Eerlijk gezegd hadden we de moed al opgegeven. Maar vanaf toen ging ze ontspannen, waardoor het slaan en bewegen duidelijk beter werd. Punt voor punt vocht ze zich terug in de wedstrijd en ging ze de baan aanvoelen. Met een goede comeback wist ze nog 3-2 te winnen. En werd het dus 1-1. Nu kwam het aan op mijn wedstrijd. Ik speelde tegen Laura Pomportes. De zenuwen vielen wel mee, alleen ik moest ook nog wel erg wennen aan de baan. Zij begon een stuk beter dan ik. Toen ik 2-0 achter stond, begon ik wat geduldiger te spelen, wat wel werkte. Maar in de 4e game lukte dat niet meer zoals ik het wilde. Ik was best wel teleurgesteld dat ik verloren had, natuurlijk omdat het de beslissende wedstrijd was. Maar ook omdat ik niet voelde dat het mijn beste squash was. Veel rallies waarin ik de fout maakte op het einde, erg frustrerend. Maar toch is het positief, want de ervaring op de glazen baan is erg belangrijk, en zal zeker helpen voor de rest van het toernooi.

Al met al zijn we tevreden, de laatste 16 is bereikt. Dat was stap 1. En we hebben hard gevochten in de wedstrijd tegen Frankrijk. Nu focussen we op de volgende wedstrijd, we spelen woensdag tegen India. Bij winst staan we in de kwartfinales, dat is ons volgende doel. Vandaag een rustdag, dus wat vrije tijd en wat tijd om te herstellen. En dan gaan we morgen weer knallen!

Milou

Profielfoto van Milou

Over Milou van der Heijden

Milou van der Heijden heeft lang niet kunnen squashen dankzij een blessure. Het herstel duurde lang maar haar eerste wedstrijd staat weer op de planning.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?