Squashblog Milou van der Heijden: dag 3 WK Squash

WK teams dag 3

Na een dag vrij gisteren, speelden we vandaag in de laatste 16. Tegen India, want zij waren eerste geworden in hun poule, na winst tegen Ierland. Van te voren hadden we vertrouwen, we verwachtten een goede wedstrijd waarbij we zeker kansen hadden.

Ikzelf moest als eerste spelen tegen Anaka Alankamony. Nog steeds voelde ik me niet comfortabel op de glazen baan. Helaas duurt het wat langer dan ik vantevoren verwacht voor ik me 'goed' ga voelen op deze baan. Wat er eigenlijk misging, was dat ik haar teveel liet domineren. Ik gaf haar teveel ruimte voor mij en vooral op de T. Waardoor ik zelf constant onder druk stond. En dus ook te vaak de fout maakte. Ik verloor 3-0. Frustrerend en teleurstellend voor mijzelf, want het is niet leuk om je team op achterstand te zetten.

Daarna moest Natalie spelen, tegen Dipika Pallikal. Zij is het laatste jaar flink gestegen op de ranking en ook veel beter gaan spelen. Maar Natalie liet vanaf het begin zien dat er voor Dipika niks in zat. Natalie speelde de rallies goed uit en Dipika kreeg weinig de kans om haar shots te spelen. Natalie won in 20 minuten 3-0 van Dipika. Hierdoor werd de stand 1-1.

Als laatste moest Orla spelen tegen Joshna Chinappa. Orla begon super sterk en speelde de eerste game perfect uit. Binnen no time stond ze 1-0 voor. Vanaf toen werd het een echte battle, beide speelsters speelden elkaar rond en moesten hard werken voor elk punt. Orla kwam 2-1 voor na drie zware games. Het kostte Orla veel energie om voor te komen, en dat kon je ook zien in de volgende games. Helaas kwam ze net een stapje bij elke bal en stond ze nog meer onder druk. Uiteindelijk verloor ze 3-2 en was de wedstrijd beslist. 2-1 verloren van India.

Wederom een spannende wedstrijd, waarbij we net aan het kortste eind hebben getrokken. Morgen spelen voor plaats 9 tot en met 16 tegen Mexico. Weer een nieuwe dag, waar we er weer vol in gaan om die 9e plek in zicht te houden.

Milou

Profielfoto van Milou

Over Milou van der Heijden

Milou van der Heijden heeft lang niet kunnen squashen dankzij een blessure. Het herstel duurde lang maar haar eerste wedstrijd staat weer op de planning.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?