Wk teams dag 4Wk teams dag 4

Vandaag stond Mexico op het programma. Om de 9e plaats in zicht te houden, moesten we van hun winnen. Vantevoren hadden we veel vertrouwen, maar we wisten ook dat de Mexicanen het niet zo maar weg gingen geven. We speelden weer op de glazen baan, dat was wel in ons voordeel.

Natalie begon tegen Samantha Teran. Een sterke speelster die vooral door veel op te halen en hoog tempo te spelen, het veel speelsters moeilijk kan maken. Ook in deze wedstrijd was Samantha fel en speelde hoog tempo maar Natalie was niet onder de indruk. Ze heeft al vaker tegen Samantha gespeeld, dus had een goed game plan. In drie games was Natalie te slim voor Samantha. Een lekker begin van de wedstrijd, we stonden 1-0 voor.

Orla speelden daarna tegen Karla Urrutia. Ook een fit meisje dat erg van rennen houdt. Maar je kon duidelijk zien dat Orla veel meer ervaring heeft op de glazen baan dan Karla. Ze kreeg niet de kans om in de wedstrijd te komen omdat Orla haar constant onder druk had. Ook Orla won vrij gemakkelijk met 3-0.

Ik moest als laatste spelen, tegen Nayelly Hernandez. Omdat we al 2-0 voor stonden, hadden we al gewonnen hadden. Mijn wedstrijd werd hierdoor een 'dead rubber'. Het wordt dan automatisch een best of 3, omdat het toch geen invloed meer heeft op het uiteindelijke team resultaat. Ik begon weer moeizaam, bij vlagen had ik goede diepte, maar bij vlagen ook niet. Hierdoor verloor ik de eerste game. In de tweede game werd ik iets constanter, vooral met de diepte in mijn spel, hierdoor kreeg ik meer controle over de rallies en kon ik beter mijn spel spelen. Ik won die game. In de derde en beslissende kreeg ik eindelijk meer vertrouwen. De diepe ballen bleven beter lopen en daardoor kwam mijn korte spel ook beter uit. De derde game won ik dan ook vrij gemakkelijk.

Uiteindelijk dus een 3-0 overwinning tegen Mexico. Achteraf gezien was het iets makkelijk dan we vantevoren dachten. Dus dat was wel fijn. Morgen spelen we tegen Zuid-Afrika voor plaats 9 t/m 12. Wordt een zware kluif, de Zuid-Afrikanen staan er namelijk om bekend dat ze vaak nog beter spelen als ze voor hun land uit komen. Dat blijkt ook dit toernooi weer, toen ze in de laatste 16 bijna van Hong Kong wonnen. Maar we zijn er klaar voor!

Milou

Profielfoto van Milou

Over Milou van der Heijden

Milou van der Heijden heeft lang niet kunnen squashen dankzij een blessure. Het herstel duurde lang maar haar eerste wedstrijd staat weer op de planning.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?