Hoe kies je een schoen?

Hoe kies je een schoen?

In mijn 3de artikel voor SquashLife wil ik het graag hebben over squashschoenen. Vaak wordt er niet voldoende tijd genomen om tot een goed beslissing te komen. Een bergbeklimmer kan, als hij dat zou willen, nu eenmaal niet op zijn favoriete All Stars een berg beklimmen!
Net als bij gewone schoenen wordt er vaak en onbewust gekeken naar meest “Flashy one” oftewel: de mooiste. Sommige spelers laten zijn of haar keuze bepalen door hun favoriete topper, terwijl dat niet doorslaggevend hoeft te zijn. Er zijn ten opzichte van gewone schoenen wel een paar verschillen. Waar moet je dus op letten?

Allereerst is het belangrijk dat ze je goed steun bieden en dan vooral bij de wedstrijden. Maak je een bijzondere beweging dan moet je schoen je ‘helpen’.
Ten tweede moet je schoen soepel zijn. Hij moet goed aanvoelen en strak om je voet zitten. Je schoon moet flexibel zijn.
Als laatste: Waar sluiten ze bij jouw het snelst? Die plekken moeten extra stevig zijn bij jouw schoen. In de shop bij ‘MeerSquash & Activity heb je een paar goede voorbeelden van schoenen, zoals: Asics, Hi Tec en Mizuno. 

Het inlopen van een nieuw paar schoenen is ook een belangrijk onderdeel. Dat inlopen kun je het beste doen door er gewoon mee te gaan lopen. Doe ze bijvoorbeeld aan als je je kamer opruimt. Zorg dat je ermee beweegt! Sommige (top) spelers dragen een extra paar sokken voor toch nog iets meer demping. Dit doen ze ook in de zomer. En mocht jij of je ouders in de gelegenheid zijn koop dan direct twee paar. Vergeet ze niet regelmatig af te wisselen.

Tot slot is de prijs voor sommige heel belangrijk. Vecht dat maar met je ouders of je partner uit!

Chris Ehrenburg

Profielfoto van Chris

Over Chris E.

Chris Ehrenburg (1959) bekijkt graag situaties en geeft dan zijn mening. Meestal in geschreven vorm, want dan is er weinig weerwoord. Chris is fan van en geïnspireerd door Maarten van Rossum, hij houdt van mensen met zelfspot. Hij is bezeten van squash, gepassioneerd promotor van de sport en van mening dat squash al lang Olympisch zou moeten zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?