Vanmiddag mag jij weer een echte game spelen

Vanmiddag mag jij weer een echte game spelen

Mijn herstel is vrij snel verlopen, aangezien er 6 maanden voor stond en ik in 4 maanden terug ben gekomen. Maar voor mijn gevoel duurde die 4 maanden heel lang! Tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds bezig met de revalidatie.

De eerste 6 a 7 weken van mijn revalidatie heb ik niets mogen doen, behalve 2 keer in de week naar de fysio. In het begin was het niet moeilijk om niet te trainen, maar na verloop van tijd begon ik het trainen echt te missen. Als je last hebt met lopen en alle dagelijkse dingen dan denk je niet echt aan het trainen, maar als dat beter gaat des te meer. Na 2,5 maand mocht ik voor het eerst weer op de baan om wat ghosting te doen. Ik weet nog goed dat mijn fysio zei "Bart, vanmiddag mag jij weer een echte game spelen". Ik heb gelijk Niels van Leeuwen gewhatsappt en s 'middags stonden we op de baan om de game te spelen. Ik was als een dolle stier en was niet moe te krijgen. 20 maart heb ik mijn eerste wedstrijd weer gespeeld en dat is allemaal goed verlopen. 

Tijdens mijn revalidatie zei mijn fysio (Sven) vaak: "Bart het is revalidatie en geen training". Ik voelde namelijk weinig van de oefeningen en wou graag harder aan de slag. Wat me erg is bijgebleven is de eerste game en mijn eerste wedstrijd tegen Rene. Wat ik ook erg lief vond is dat ik een pakketje met tijdschriften heb gekregen van mijn dames team dat ik train bij Kampong.

Toen ik geblesseerd raakte stonden we er in de eredivisie best goed voor. Helaas hebben we daarna bijna alles verloren. Ik wil niet zeggen dat ik onmisbaar ben voor MeerSquash, want we hebben natuurlijk veel goede spelers, maar dat er zoveel achter elkaar werd verloren zet je aan het denken. Volgend seizoen zal ik gewoon weer alles spelen en dan gaan we zien hoe het gaat. Gelukkig hebben we de laatste wedstrijd tegen Esrein '25 wel weten te winnen. Winnen van de kampioen is namelijk altijd fijn ;). 

Ik ben hard op weg om 100% fit te zijn voor het EK in eigen land. Ik mis vooral wedstrijden en wedstrijdritme, maar dat komt wel goed als ik veel toernooien speel. Afgelopen week speelde ik weer mijn 1ste toernooi in Den Haag en dat ging verassend goed. Ik ben op tijd fit en zal mijn beste beentje voor zetten om ons terug in de A poule te krijgen. Ik hoop na het EK ook het WK in Juni te spelen. Vervolgens ga ik veel trainen om het komende jaar goed te beginnen en mee te doen voor de prijzen!

Bart Ravelli

Profielfoto van Bart

Over Bart Ravelli

Bart heeft nog geen bio ingevuld.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?