SquashLife blog van Xander Mouthaan

Squashrackets

Na vele jaren dienst is mijn squashracket bijna op. Ik heb een nieuwe nodig. Op de foto een aantal squashracketmerken (maximaal aantal punten op de wordfeud?). Voor welk merk en model zal ik kiezen de komende jaren? Niet zo'n moeilijke vraag toch?

Welke vragen zijn eigenlijk moeilijk en welke zijn makkelijk? Na mijn midweekse squashavond vertelde eentje uit de groep, enigszins timide, dat ie binnenkort 45 wordt. '50 min 5' was mijn reactie; 'op naar de 50!' zei ik iets te spontaan. De aanstaande jarige vond mijn eeuwige rekengrap minder grappig dan de 'grappenmaker' zelf. 'En?' vroeg ik zoekend naar levensantwoorden; 'Wat ga je verder nog allemaal doen in dit leven, je zit al 'bijna' op de helft?' Wat WIL je nog allemaal doen is eigenlijk de vraag; zo moeilijk is dat toch niet. Wat je wil, kan je ook werkelijk doen is mijn motto. Terwijl ik dit typ, hoor ik al vele jamaarders zeggen dat dat motto niet klopt. De vraag werd door die ene niet echt beantwoord, hij leek er niet zoveel mee te kunnen. Geen things-to-do lijstje, hoewel velen er op hun werk dagelijks mee werken, geen suggesties, geen omschrijving van wensen of prikkelende grootse plannen; het was wellicht een moeilijke vraag voor de ontvanger. Ben benieuwd of ie nog op de vraag terugkomt; wat wil je in dit leven echt doen/ wat is jou legacy; met als subvragen; wanneer en waarom doe je het nu niet?

Komende week wil ik een nieuw racket kopen. Ik kijk nu al op tegen alle vragen die boven komen drijven tijdens testpotjes, oefenslagen, verkoopadviezen en het doornemen van rackettests over gewichtsverdeling, racketfocus, swingindex etc.

Profielfoto van xander

Over xander XAM mouthaan

Xander stapte onlangs voor het eerst op de squashbaan. Geïnspireerd door de vele (top)squashers die hij fotografeerde gaat hij er helemaal voor, je leest hier hoe dat bevalt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?