Ilse van Schubert en Braihim Patje

All set to go

Over een aantal dagen zijn we met de Volvo op weg naar Belfast voor de World Police and Fire Games 2013. Er worden dit jaar 10.000 sporters verwacht met de bijbehorende staf en supporters. Een groots evenement in een stad als Belfast!! De Spelen zijn dit jaar van 1 tot en met 10 augustus. 56 sporten worden vertegenwoordigd, waaronder squash.

We vertrekken op zondag 28 juli met de boot van Ijmuiden naar Newcastle. Die vaart 's nachts, zodat het grootste gedeelte van de reis ongemerkt aan ons voorbij gaat. Ook de boot van Cairnryan naar Belfast is geboekt. Het toffe is dat we daardoor in de haven van Belfast aankomen, daar waar Belfast mede bekend om staat! Waar Belfast ook bekend om staat is afgelopen weekend nog in het nieuws geweest; rellen tijdens de Oranjemars. We laten ons hierdoor niet ontmoedigen, want het schijnt vaste prik te wezen op gezette data. Ieder jaar weer, hoewel het ene jaar heftiger is dan het andere. Hoewel wij als Nederlandse Equipe vol in het oranje rond zullen lopen in Belfast, gaan we er geen last van hebben. Gelukkig kan men in Belfast het onderscheid maken en lopen we over het algemeen niet rond in de beruchte wijken. We maken ons dus geen zorgen en hebben er alleen maar zin in!!!

De kleding van de Nederlandse Equipe hebben we op 3 juli opgehaald in Veenendaal tijdens een leuke laatste samenkomst. Het is een geweldig presentatiepak geworden van Hummel waarop duidelijk te zien is voor welk land we uit komen. We kregen er ook nog een short, sokken en gave polo bij. De pet maakt het helemaal af en zo zullen we bij de openingsceremonie aanwezig zijn met een equipe van in totaal 160 man. De openingsceremonie op 1 augustus is opgedeeld in vier gedeeltes; de parade waarin alle landen zichzelf presenteren, optredens met dans- en muziek zoals je ook tijdens de Olympische Spelen ziet (inclusief bekende Noord-Ierse artiesten), gevolgd door een moment van herdenken van alle collega's die tijdens de dienst om het leven zijn gekomen. Dat zal heel indrukwekkend worden, de doos Kleenex wordt dus ook ingepakt... De ceremonie wordt afgesloten door toespraken en het aansteken van de vlam! En dat alles in King's Hall in Belfast! Er staat ons wat te wachten dus....

Oh, wat we echt niet mogen vergeten te vertellen is dat Rotterdam een hele goede kans maakt om in 2019 de World Police and Fire Games in de wacht te slepen. Het bidbook werd ongeveer vier weken geleden in San Diego aangeboden en op 1 augustus wordt bekend gemaakt wie de hosting city van 2019 wordt, Chengdu in China of Rotterdam. Wij gaan duimen, het zou toch helemaal geweldig zijn om al die atleten in 2019 te mogen ontvangen!!!

De laatste weken voorafgaande aan de Spelen stonden in het teken van trainen, niet geblesseerd raken, de puntjes op de welbekende 'i' zetten en tussendoor ook nog een paar diensten draaien op het werk. Het kan wat ons betreft niet snel genoeg gaan en we kunnen niet wachten om de Volvo vol te proppen en op weg te gaan!!! Ken je iemand die ons avontuur in Belfast zou willen volgen, dan mag je de link gerust doorsturen (www.briemenilse.waarbenjij.nu). Uiteraard voegen we wat foto's toe, want plaatjes kijken is altijd leuk. Zodra we in Belfast zijn plaatsen we iedere dag een kort verslag met daarbij foto's en onze belevenissen van die dag! Op Squashlife wordt je ook op de hoogte gehouden, alleen niet iedere dag! Nog een paar nachtjes slapen en dan.....

We'll keep in touch
Briem en Ilse

Profielfoto van Ilse

Over Ilse van Schubert

Braihim squasht nu 8 jaar en heeft zijn vriendin Ilse ook met het virus besmet. Twee of drie keer per week staan ze nu in Assen op de squashbaan. Dit jaar staat hun squashtraining in een heel ander daglicht, omdat ze mee gaan doen aan de WPFG in New York. Een heel speciaal sportevenement dat je als sportieve diender niet mag missen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?