Orla Noom (r) in actie tegen Natalie Grinham

Sporten is echt gezond

Als topsporter heb ik er eigenlijk nooit bij stil gestaan hoe belangrijk beweging voor je is. Belangrijk voor je eigen gezondheid wel te verstaan. Wist je dat een sportende werknemer per jaar 14 dagen minder verzuimt dan een niet-sportende werknemer?

Voor zover ik me kan herinneren is het voor mij vanzelfsprekend geweest om dagelijks te sporten. Tot de afgelopen paar maanden. Vroeger dacht ik ook altijd dat de zogenaamde bewegingsnorm en al die andere termen om mensen aan te zetten om te bewegen lariekoek waren. Hoezo zou je je beter gaan voelen als je dagelijks minstens 20 minuten actief beweegt? Daar word je toch juist alleen maar moe van? Nou, ik kan nu zeggen dat alle lariekoek waar is.

Sporten geeft je energie. It's true. Met onvoldoende (lees: 1x per week) sporten voelde ik mij continu moe. De echte eyeopener kwam toen ik laatst 's ochtends vroeg een uurtje had gesquasht en daarna aan het werk ging. Ik was natuurlijk al goed wakker, zat vol energie en ik leek zeeën van tijd te hebben. Ik was dus ook veel productiever. No wonder dat de top van de grootste verzekeraar in Nederland twee keer per week voor werktijd squashen.

Naast dat je als individu door te sporten meer energie krijgt, je weerstand verhoogt en voorkomt dat je 2 stoelen nodig hebt in een vliegtuig, zal je werkgever ook blij met je zijn.

Een aantal interessante feiten:
- Van de Nederlandse werknemers beweegt 54% te weinig volgens de gezondheidsnormen.
- Slaappatronen van lichamelijk actieve mensen is beter dan de slaappatronen van inactieve mensen. Dit heeft te maken het feit dat het lichaam, na lichamelijke activiteiten, een grotere behoefte aan slaap heeft.
- Inactieve en zieke medewerkers kosten het bedrijfsleven jaarlijks een miljard euro. Ja, een mil-jard.

Kortom, sporten is écht gezond. Topsport uitgezonderd. En squash is eigenlijk de perfecte sport. Je kunt in korte tijd helemaal kapot gaan. Dus blijf lekker squashen. Of nog beter: ga meer squashen!

Tip: ga 's ochtends voor je werk squashen/sporten. Dan heb je het maar alvast gehad. Geen tijd hebben omdat je het zo druk hebt is er dan niet bij. Maar de belangrijkste reden: je zult merken dat je lekker wakker en vol energie op kantoor verschijnt. Ook durf ik te garanderen dat je die dag productiever bent. Zo niet, dan mag je me mailen/twitteren en een keer voor werktijd met mij komen squashen.

info @ orlanoom.nl
@orlanoom

Profielfoto van Orla

Over Orla Noom

De Hoofddorpse Orla Noom staat in de top 40 van de wereldranglijst. Om haar ranking te verbeteren speelt ze veel toernooien in het buitenland en bezoekt ze vaak andere interantionale speelsters om mee te trainen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?