Sebastiaan Weenink en Laurens Jan Anjema

Getallen

Op de foto kan je zien op welke baan LJ en Sebastiaan trainen. Het is de glazen baan van het Frans Otten Stadion; baan 21. Dit item gaat over getallen. Bent u goed in, of zeg je met, getallen? Welke onderstaande 'cijfervragen' kunt u beantwoorden?

Hoeveel banen heeft uw squashvereniging? Hoeveel leden en hoeveel actieve leden heeft de club; en hoe vaak spelen zij gemiddeld? Hoe oud is de squashclub, niet het gebouw, de vereniging? Hoeveel uur moet je trainen om squashpro te worden? Na gemiddeld hoeveel slagen is het balletje warm genoeg om de wedstrijd te starten? Hoe vaak wordt de bal geslagen tijdens een gemiddelde wedstrijd in de A, B, C, etc.? Hoeveel keer raakt een balletje de achtermuur; gemiddeld per wedstrijd? Hoeveel slagen gaat een squashballetje gemiddeld mee? De antwoorden op bovenstaande vragen lijken me steeds minder makkelijk te beantwoorden. Ik kan me voorstellen dat de uitkomsten sportanalisten uitnodigen hieruit conclusies te trekken. 

Zelf begrijp ik weinig van getallen. De vorm vind ik mooi, niet van alle. Hoe je ze optelt, aftrekt en met elkaar combineert en analyseert vind ik veel moeilijker. Tijdens de apres-squash werden we geprikkeld door een van ons, die in mijn beleving redelijk nieuwsfan is en verwees naar een nieuwsgebeurtenis waarbij een foutief geldbedrag op een rekening is overgemaakt. Zoveel geld, dat geen van ons, ik was dus gelukkig niet de enige, niet begreep hoeveel het was. Geen van de personen aan tafel en eromheen kon het getal dus op een juiste wijze uitspreken; was 't biljoen, triljoen, biljard? Dit is het foutief overgemaakt bedrag en hoe je het uitspreekt wordt niet vermeld in het nieuwsartikel; 92,233,720,368,547,800 dollar.

Terug naar de alledaagse squashgetallen; hoe vaak traint u eigenlijk per week? Wat mij betreft belangrijker dan het getal dat u als antwoord geeft; vindt u dat genoeg?

Profielfoto van xander

Over xander XAM mouthaan

Xander stapte onlangs voor het eerst op de squashbaan. Geïnspireerd door de vele (top)squashers die hij fotografeerde gaat hij er helemaal voor, je leest hier hoe dat bevalt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?