Braihim Patje en Ilse van Schubert

Golddiggers!

Wat hebben wij een geweldige tijd gehad in Belfast. Het ging zo snel voorbij, die twee weken. In eerste instantie is het niet de stad waar je aan denkt wanneer je een weekend weg gaat, maar niet is minder waar. We hebben ons welkom gevoeld en geen moment onveilig. Belfast heeft oprecht aardige inwoners en de stad is de moeite van het bezoeken waard! Uiteraard speelde het mee dat ongeveer de helft van de mensen op straat en in de bus bestond uit deelnemers en supporters van de World Police and Fire Games. Daardoor ontstond een hele bijzondere sfeer in de stad. Iedereen was benieuwd naar wat voor sport je deed en of je al wat gewonnen had. Dat antwoord moesten we lang schuldig blijven, omdat het squashen pas halverwege de Spelen begon.

De Openingsceremonie was groots, zoals je bij de Olympische Spelen zou verwachten. Er waren 14.000 toeschouwers om ons in het stadion te verwelkomen! De inwoners van heel Noord-Ierland hadden hun best gedaan om er een geweldige show van te maken. Het werd zelfs live uitgezonden op de BBC. Deze Ceremonie vond op 1 augustus plaats en op 6 augustus werden we verwacht in de Belfast Boatclub. Een mooie accommodatie met vijf prima banen. Ook het tennis werd er gespeeld, dus het was gezellig druk en er was genoeg te doen.

De tegenstanders van mij (Ilse) kwamen uit Hongkong. Dat was meteen ook mijn meest gevreesde land, omdat Hongkong een vrij professionele Politie Squashclub heeft. De warming-up van de meiden was alvast indrukwekkend. De spagaten vlogen me om de oren en ik kan mijn handen niet eens plat op de grond doen als ik voorover buig. Dat zou wat worden zeg. Het plan wat ik had opgevat was bij mijn eigen spel te blijven; lengtes, variëren en de snelheid van de kleine Aziaten eruit halen. En dat lukte wonderwel! Kijken, lopen en geplaatste ballen daar waar ze moesten komen. Nog nooit speelde ik zo lekker! Wel af en toe met de tong op de schoenen, maar het resulteerde in drie gewonnen wedstrijden. Goud, niet te geloven!!! Wel gehoopt, maar ik was van te voren al blij met misschien een medaille.Wat we trouwens ook nog wel mogen vermelden is dat de tribune vol zat met zowel supporters uit Belfast, als ook een hele oranje delegatie! Squash is van alle 57 vertegenwoordigde sporten nou niet de eerste die in ons op komt om te gaan bekijken en toch waren er heel veel supporters! Geweldig was dat en het geeft echt een boost.

Braihim zijn tegenstanders kwamen uit Singapore, Rusland, Australië, Engeland, Ierland en nog wat meer landen van over heel de wereld. Braihim zat in een grote groep en door voorrondes te spelen plaatste hij zich voor de B-poule. De voorrondes gingen heel goed en Braihim zat lekker in zijn spel. Enige kans maakte hij bij twee van de drie mannen in de voorrondes niet, omdat dit jongens waren die in de hoogste klasse van Groot-Brittannië en Singapore uitkwamen. Desondanks kwam Braihim wel aan spelen toe en wist hij bijna een game van de Singaporees te pakken. Dat was een prestatie op zich! De halve finale in de B-poule won Braihim vrij gemakkelijk van een brandweerman uit Melbourne. De finale mocht hij spelen tegen Dimitri Ivanov (Als dat niet Russisch is...) uit St. Petersburg. Ivanov haalde alles uit de kast om het Braihim moeilijk te maken, maar uiteindelijk ging Braihim er met het goud voor Nederland vandoor!

Twee keer goud in één huishouden! Wie had dat verwacht? Wij beiden niet. We zijn ontzettend blij dat we zo'n lekker toernooi hebben gespeeld en hopen over twee jaar in Fairfax, Virginia USA weer een geweldig toernooi te spelen. Om de kwaliteit van de World Police and Fire Games in Belfast te overtreffen, moet Fairfax wel alles uit de kast halen. Behalve 'the friendliest Games ever', waren dit namelijk ook de best georganiseerde Games ooit. Met 3500 enthousiaste vrijwilligers hadden we ook niet anders verwacht, maar die Noord-Ieren hebben het toch even geflikt! Wij hebben het geweldig gehad en die gouden medailles koesteren we voor altijd!!! 

Groetjes Braihim en Ilse

Profielfoto van Ilse

Over Ilse van Schubert

Braihim squasht nu 8 jaar en heeft zijn vriendin Ilse ook met het virus besmet. Twee of drie keer per week staan ze nu in Assen op de squashbaan. Dit jaar staat hun squashtraining in een heel ander daglicht, omdat ze mee gaan doen aan de WPFG in New York. Een heel speciaal sportevenement dat je als sportieve diender niet mag missen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?