Blog Tommy Berden

Opnieuw papa

Zoals velen van jullie inmiddels wel gehoord of gelezen hebben, word ik later dit jaar voor de tweede keer papa. Natalie (Grinham) is inmiddels een kleine dertien weken zwanger en is op 1 augustus uitgerekend.

Vanzelfsprekend zijn Natalie en ik dolgelukkig met de naderende uitbreiding van ons gezin. Ook ons zoontje Kieran (drie-en-een-half jaar oud) is super enthousiast. Als het aan hem ligt krijgt hij er in de zomer een broertje bij. Zo niet, dan moet “mama maar een andere nemen”! Ons maakt het natuurlijk niets uit of het een jongetje of een meisje wordt. Als het maar een gezonde knul of meid wordt, die net als Kieran ongecompliceerd door het leven kan gaan.

De eerste weken van Natalie’s zwangerschap zijn niet echt lekker verlopen, om er maar een understatement uit te gooien. Sinds ze in Hong Kong ziek werd, voorafgaand aan haar wedstrijd tegen Joshna Chinappa, heeft ze een week of zes op bed gelegen. Pas aan het begin van het nieuwe jaar voelde ze zich weer beter. Buiten een snel dikker wordende buik en veel slaapuren kun je nu niet echt meer merken dat ze zwanger is. Hoewel, de hormonen in haar lichaam lijken haar wat milder gemaakt te hebben!

Hoewel ze zelf ook wel weet dat zwangerschap en topsport geen ideale combinatie is, wilde ze vorige maand nog perse naar Noord-Amerika afreizen om mee te doen aan de Tournament of Champions. Niet om voor de winst te strijden, maar vooral om als titelverdediger nog één keer te spelen op de glazen baan in Grand Central Station, zonder twijfel één van de meest iconische plekken om een squashtoernooi te spelen. Ondanks haar nederlaag tegen Camille Serme is ze dan ook blij dat ze de trip naar New York gemaakt heeft.

Voor nu rest er nog een NK waar ze graag nog een keer wil winnen. Daarna zal ze de topsport (voorlopig) vaarwel zeggen. Dat Natalie na de geboorte van ons tweede kind weer terugkeert op de squashbaan is een vanzelfsprekendheid. En dat ze daarbij weer een zeer aanvaardbaar niveau gaat halen weet ik eigenlijk ook wel zeker. Daar ken ik haar inmiddels goed genoeg voor. Dat ze weer fulltime de wereld rond gaat reizen om terug te keren in de mondiale top-10 is weliswaar zo goed als uitgesloten, maar het zou zomaar kunnen dat ze nog wel wat (inter)nationale toernooien gaat spelen als ze volledig hersteld is van de zwangerschap. De tijd zal het leren!

Profielfoto van Tommy

Over Tommy Berden

Tommy Berden is een voormalig topsquasher. Berden werd in 2001, 2003, 2004 en 2005 Nederlands kampioen en bereikte de 22e plaats op de wereldranglijst. Na drie keer aan zijn slaghand geopereerd te zijn, om (af)gescheurde pezen te 'repareren', besloot de destijds 27-jarige Almeerder in 2007 zijn profloopbaan op te geven. Sindsdien houdt Berden zich ...

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?