Kaapstad

Kaapstad

Trots overhandigde ik de douane medewerker mijn gloednieuwe paspoort. Ik wees hem snel nog even op de 10 jaar geldigheid voor hij me goedkeuring gaf en ik mocht doorlopen. Een maand eerder bevond ik me namelijk op exact dezelfde locatie met mijn oude paspoort op weg naar Maleisië, maar werd ik zonder enig medelijden terug gestuurd naar huis. Mijn paspoort bleek niet lang genoeg geldig.

Maar ditmaal met mijn nieuwe documentje op weg naar Zuid Afrika! Ik zou daar 2.5 week verblijven om deel te nemen aan 2 PSA toernooien. Ik keek ontzettend uit naar de trip en me opnieuw te meten met andere professionele spelers!

Het eerste toernooi, genaamd de Keith Grainger UCT Memorial, was georganiseerd op het sportcomplex van de universiteit van Cape Town (UCT). Op de zondag speelde ik mijn eerste spelen tegen de veel hoger gerankte Pakistaan Muhammed Saqib Youssef (PSA 128). De eerste game werd ik overdonderd door het aanvallende spel van de Pakistaan. De door mij niet scherp genoeg gespeelde ballen werden vakkundig in de nick geslagen. De games daarna veranderde ik mijn tactiek, ik zorgde ervoor dat de baan groter werd voor mijn tegenstander en dat hij zo weinig mogelijk losse ballen kreeg. Mijn tactiek bleek te werken en de wedstrijd werd uiteindelijk pas in de 5e game in mijn nadeel beslist. Ik had verloren, en voelde een combinatie van teleurstelling en blijdschap. Ik had weliswaar verloren, maar had alles gegeven en speelde zo close tegen een 130 gerankte speler.

In de dagen na het toernooi had ik de tijd om Kaapstad goed te bekijken. Ik vind het namelijk fantastisch om nieuwe culturen en steden te ontdekken en de week rust tussen de 2 toernooien bood me mooi de kans hiervoor. Ik kan u meedelen, Kaapstad is fantastisch! Er heerst een hele prettige relaxte sfeer, de mensen zijn vriendelijk en open en het lokale eten smaakt heerlijk en is goedkoop. In de vrije dagen zag ik onder andere het Waterfront, de Tafelberg en Camp’s Bay.

Na een aantal dagen de toerist te hebben uitgehangen was het weer tijd serieus te worden. Over een paar dagen stond namelijk het volgende toernooi op de planning, de Laser Western Province Open.  Ik zou maandag avond 20.30 aantreden tegen de Zuid-Afrikaan Jean-Pierre Brits. Opnieuw een speler die 100 plaatsen hoger staat op de ranglijst. Opnieuw een spannende wedstrijd die gelijk op ging. Ik wist 3 matchballen niet te verzilveren en verloor de wedstrijd helaas met 3/2. Ook hier weer die combinatie van teleurstelling en blijdschap. Ik had weer een goede wedstrijd gespeeld en alles uit mijn lichaam gehaald, maar opnieuw nipt verloren.

Met deze wedstrijd kwam een einde aan de Zuid-Afrika tour. Ondanks de 2 nipte nederlagen ben ik tevreden over de trip. Ik heb de afgelopen maanden hard getraind en dat kwam er niet altijd uit. Nu heb ik hier laten zien op de goede weg te zijn. De nipte nederlagen geven me de extra motivatie hard door te blijven gaan.

Over een kleine 2 weken staat alweer het volgende toernooi op de planning. Ik zal dan in het Franse stadje Valenciennes deelnemen aan het EK individueel.

Marc ter Sluis

Profielfoto van Marc

Over Marc ter Sluis

Marc heeft nog geen bio ingevuld.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?