Coaches

Coaches

Iedere speler heeft er denk ik wel een, een coach. Ik kan met zekerheid zeggen dat het een heel groot onderdeel is geweest en nog steeds is van mijn ontwikkeling. De sporter staat vaak op de voorgrond aangezien het publiek en de media die prestaties ziet. Alleen de tijd die de sporter en dus ook de coach er in stoppen,achter de schermen, ziet bijna niemand (teamsporten uitgezondert want daar staan ze ook redelijk in de spotlight).

Vaak sta je samen met je coach op een achteraf baantje te discusseren, te ploeteren en ontelbare handelingen te herhalen. Ik train nu al een aantal jaar met dezelfde coaches, net als competitie hou ik er niet van te wisselen, namelijk Bart van Agteren (Zoetermeer) en Kim van den Bosch Sportcentrum Utrecht). Met Bart train ik 3x per week en voornamelijk op techniek en fysiek, met Kim train ik regelmatig en dit gaat vaak over tactiek, invulling van oefeningen en mentaal. Deze balans werkt perfect voor mij. Het zijn beide coaches die openstaan voor discussie en niet zozeer met ijzerenhand regeren.

Een hoop coaches hebben dat naar mijn idee wel en denken dat ze zelf het wiel uitgevonden hebben. Een goede coach kent zijn sterktes en zwaktes en is niet bang te zeggen, kom we gaan eens met een andere coach praten over je spel. Dit is iets wat ik zeer waardeer en beide coaches waar ik mee werk hebben deze eigenschap. Zonder hun hulp en die van de coaches die mij in het verleden hebben geholpen, had ik dit nooit allemaal kunnen verwezenlijken. Uiteindelijk kan je van elke coach wel iets leren en als je die kennis kunt delen wordt iedereen er beter van!

Piedro Schweertman

Profielfoto van Piëdro

Over Piëdro Schweertman

Piëdro Schweertman zijn grootste doel is ooit Nederlands Kampioen te worden, zijn internationale carrière laat hij wegens gebrek aan financiële steun voor wat het is. Hij richt zich nu volledig op de wedstrijden en toernooien in Nederland maar blijft wel uitkomen voor het Nederlands team.

Reacties

 • Fons P.
  Fons P.

  Zoals bekend heeft Piëdro een heldere visie over hoe hij optimaal denkt te kunnen presteren.

  Hij is een voorbeeld voor velen als het gaat over mentaal sterk zijn, doorzettingsvermogen en de "beperkingen".

  Respect!!!!!

  2 juli 2014 om 16:06

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?