Squashkamp Belgie 2014

Squashkamp België 2014

Vorige week ging ik naar België voor een squashkamp. Hoe het ging? Dat lees je hier!

Dag 1
Om half elf ’s ochtends verzamelden 27 spelers van verschillende nationaliteiten zich op het Bloso sportpark voor een week vol plezier, fysieke oefeningen en natuurlijk vooral squash. Nadat iedereen binnengedruppeld was begon de organisator van het kamp Ronny Vlassaks zijn welkomstspeech waarin hij benadrukte dat het belangrijkst was dat iedereen plezier zou hebben en dat van daaruit de squash technische verbetering voort zou komen. De 2e begeleider van het kamp was Margriet Huisman en samen met Ronny vormde zij het begeleidingsteam . Tijdens de speech werd aangekondigd dat het avondprogramma elke dag door een groep spelers zelf zou worden ingevuld. Aan hun was de taak een zo leuk mogelijk spel te bedenken want aan het einde van het kamp lag voor het leukste spel een prijs in het verschiet.

Het dagprogramma begon met een uur vrij spelen, waarmee Ronny en Margriet het niveau van alle spelers konden inschatten. Nadat dit afgelopen was om 12 uur, was het tijd voor de lunch. De lunch werd verzorgd door het Bloso hotel dat voor de rest van de week alle drie de hoofdmaaltijden verzorgde.
Als eerste middag activiteit gingen we basketballen. Voor de rest van de week zou elke keer een verschillende sport de opwarming zijn voor de middag squashsessie. Het basketbal toernooi werd overtuigend gewonnen door team Bart, die elke partij wist te winnen. Nu was het tijd voor een squashtechnische training waarna om half zeven werd begonnen met het eerste avondspel. Het team dat het spits afbeet had het spel levend Stratego georganiseerd en na anderhalf uur rondrennen door het hele centrum was het tijd om naar bed te gaan. Elke dag was het 10 uur bedtijd voor de onder 13 en half elf voor de ouderen.

Dag 2
‘s Ochtends stond half tien een bosloop voor de ene groep en een squashtraining voor de andere groep. Na een uur wisselden deze twee groepen van activiteit. De bosloop hield in dat er om beurten een sprint van 100 meter helling op werd gedaan waarbij bij de tweede en vijfde sprint de tijd werd gemeten door Ronny. Na de sprints moest iedereen zo snel mogelijk een parcours van 750 meter lopen en ook deze tijd werd gemeten. Het middagprogramma van die dag hield als warming up badminton in en daarna zou Ronny iets introduceren wat hij Ronny’s team event noemde. Na het bandmintonnen dat gewonnen werd door Christoph en Matthias begon Ronny zijn uitleg over Ronny’s team event.

Bij het team event waren er 7 teams met ieder 4 team leden. De team leden werden gerangschikt op niveau van 1 naar 4. Elke ronde waren er drie wedstrijden (1 team had dus een bye). Een wedstrijd tussen twee teams werd verdeeld over vier onderdelen, die ieder vier minuten duurde. De onderdelen werden door ieder teamlid afzonderlijk een voor een af afgewerkt. Het eerste onderdeel bestond uit een condition game die per dag verschilde (het enige onderdeel waarbij er ook daadwerkelijk tegen elkaar werd gespeeld), het tweede onderdeel was courtsprints, nummer drie was push ups en onderdeel vier was suïcides. Een wedstrijd was pas klaar als er twee van deze rondes voltooid waren.
Die dag moesten de meeste teams twee van deze wedstrijden doen, wat 16 minuten per onderdeel betekende. Die dag was er een bijzonder avondspel. De groep had een aantal spullen verstopt en op basis van het verhaal dat zij daarover vertelde moesten wij de spullen zoeken. Deze dag was erg vermoeiend en iedereen ging dan ook vroeg naar bed.

Dag 3
Ronny vertelde ons dat dit altijd de zwaarste dag is en mede daarom waren er die dag weinig fysieke activiteiten. Alleen de twee teams die de voorgaande dag een bye hadden moesten een wedstrijd spelen.
‘s Ochtends was er een squashtraining en in de middag was er een tenniscompetitie. Bij tennis waren er weer zeven teams van vier en er werd dus tegen elkaar gedubbeld op twee verschillende banen. De punten die een team had behaald op de twee banen werden bij elkaar opgeteld en zo werd er een winnaar bepaald. De overtuigende winnaar was het team van Christoph. In de middag was er nog een squashtraining maar vooral de avondspellen van die dag waren erg leuk. 1 spel was een soort verstoppertje genaamd “tip the can” waarbij je terug moest komen naar een bepaalde plek zonder gepakt te worden. Maar het absolute hoogtepunt van de avond was het spel waarbij vier mensen werden omhuld door vuilniszakken behalve het hoofd. Er waren vier helpers die met een blinddoek om een pakje yoghurt bij de mensen in de vuilniszak naar binnen probeerde te werken. Wie het als eerste op had won. Dit spel werd gewonnen door Niels maar er was een 2de ronde waarbij nu de mensen in de vuilniszak een blinddoek om kregen en niet konden zien wat ze aten. Iedereen deed alsof het heel vies was en Ronny smeerde zeep op hun monden maar in het echt waren het Maltesers. Dit spel werd gewonnen door Bart waarna we nog knipoogmoordenaar speelden maar toen was de dag weer over.

Dag 4
Zag er grotendeels hetzelfde uit als dag 2 met weer een bosloop en squashtraining in de ochtend en Ronny’s team event in de middag. Tussendoor werd er nog volleybal gespeeld waarbij door toeval alle ouderen bij elkaar zaten waardoor team Bart dus ook overtuigend won. De middagsessie beloofde superzwaar te worden want er stonden drie wedstrijden gepland. Dit werd het dan ook maar gelukkig stond er een beloning te wachten in de vorm van een lekkere barbecue. ‘s Avonds werden er nog vier spellen gespeeld. Het jongens tegen de meisjes spel waarbij je bijvoorbeeld maar vijf voeten en twee handen op de vloer mag hebben. Een spel waarbij je van plaats moest wissel als degene in het midden iets zei wat jij ook had. Het moordenaarsdorp en Engels verstoppertje [ iedereen zoekt 1 iemand ]. Daarna maakte iedereen zich op voor de laatste nacht in het hotel.

Dag 5
De laatste dag was nog 1 laatste fysieke beproeving. Eerst moesten we de Vikingtest (piepjestest) afnemen en daarna waren er nog twee laatste wedstrijden. Toen was het klaar met de fysieke oefeningen. Iedereen was doodop en blij dat het fysieke deel afgelopen was. Op het einde mochten we nog een uurtje King of the court spelen en daarna kwam de eindspeech. Nadat alle scores waren opgeteld werd duidelijk dat het team van Thijs overduidelijk had gewonnen en die mogen zich dus nu voor een jaar “de Ronny’s team event kampioenen”noemen. Het yoghurtspel werd verkozen tot beste spel en daarna eindigde Ronny met de woorden ‘leave me’ waarna wij in koor schreeuwden ‘ALONE’!!!

Daarna gingen we allemaal moe maar voldaan naar huis.
We hadden 21 duizend courtsprints, 21000 push ups en 4200 suïcides gedaan!!!

Frank Goossens

Profielfoto van SquashLife

Over SquashLife

Lees hier de posts van onze gastbloggers, misschien inspireren ze je tot het schrijven van je eigen blog…

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?