Het leven na de Tour

Het is alweer 2,5 jaar geleden dat ik gestopt ben als prof. Ik moet zeggen dat ik nog steeds volledig achter mijn beslissing sta. In mijn tijd als prof heb ik een zeer bevoorrecht leven gehad. Ik heb de hele wereld over gereisd, kwam op leuke plaatsen en heb veel leuke mensen leren kennen en daar ook zeker vriendschappen aan overgehouden. Het was natuurlijk niet altijd feest en soms ook heel vermoeiend en eenzaam. De 10 jaar dat ik op de Tour heb gezeten waren dan ook vooral super leuk en leerzaam.

Na de Tour is mijn leven veel veranderd, toch houd ik me nog elke dag bezig met squash. Ik geef nu veel meer squashles en speel nog steeds competitie in verschillende landen bv Nederland, België, Duitsland en Italië.

Het grote verschil voor mij is wanneer ik nu een wedstrijd speel, is het een stuk relaxter, het draait niet meer om de wereldranglijst punten en het prijzengeld.

Ik heb dit bijvoorbeeld gemerkt in de afgelopen week tijdens het EK voor clu teams in Engeland waar ik uit kwam voor Squash Piramid uit Brugge. Mijn eerste wedstrijd was tegen Simon Rösner uit Duitsland de nummer 12 van de wereld. Ik verloor deze wedstrijd 3-1 maar was zeker niet kansloos en hield er dus ook een goed gevoel  aan over. Mijn volgende pot was tegen Gregoire Marche uit Frankrijk nummer 26 van de wereld, deze won ik met 3-2! Ik stond vooral heel ontspannen en gericht te spelen, ook al was hij misschien niet op zijn best, hij heeft er zeker hard voor gewerkt. Ik merk daaraan gewoon dat het lijkt alsof ik veel beter en makkelijker kan spelen. En dat is omdat ik mezelf veel minder druk op leg waardoor ik uiteindelijk een goed resultaat haal.

Toch blijven mensen vragen na zo’n overwinning of ik toch niet nog een keer de Tour op wil
gaan, dat is natuurlijk leuk om te horen, maar ik blijf bij mijn beslissing. Ik ben op dit moment tevreden!

Dylan Bennett

Profielfoto van Dylan

Over Dylan Bennett

Dylan heeft nog geen bio ingevuld.

Reacties

  • Ton M.
    Ton M.

    Dylan zal dit seizoen te bewonderen zijn in het Eredivisie-team van Labee Group / SportCity Dordrecht.

    Wij kijken er naar uit !!

    26 september 2014 om 19:17

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?