Uni squash in Engeland

Uni squash in Engeland

Er zijn aardig wat PSA spelers die studeren en full-time spelen. Het overgrote deel van de spelers bestaat uit oud junioren spelers vooral nationaal, maar zeker ook internationaal. Er zijn universiteiten die financieel willen bijdragen om topsporters aan te trekken. Het niveau is dan ook vrij hoog en niemand mag onderschat worden.

Ik zou university squash in Engeland echter geen topsport willen noemen in het algemeen. Wat mooi is om te zien is dat er vaak een ‘Amerikaanse mentaliteit’ op de baan word ten toon gesteld door beide spelers. Zeker in de hogere divisies wordt er hard gestreden om elk punt. Vaak komt dit omdat er echt sprake is van een team. Een team waar je dagelijks mee traint, mee optrekt en ook je (beste) vrienden zijn. Niemand zou willen verliezen voor zijn/haar team.

Echter zodra spelers van de baan komen dan is het al snel klaar met squash en het overgrote deel kijkt al weer uit naar de nacht. Ook prioriteiten stellen van veel studenten valt tegenwoordig nog aardig tegen, je kan namelijk de volgende ochtend gelijk zien wie wel netjes op tijd naar bed is gegaan en wie niet :). Desalniettemin is het mooi om hier deel uit te van mogen maken en te mogen leren dan deze wedstrijden.

Roshan Bharos

Profielfoto van Roshan

Over Roshan Bharos

Roshan heeft nog geen bio ingevuld.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?