Roel bedankt dat je in mijn hoofd bent blijven zitten

Het NK senioren gehouden in Februari gaf bijna in alle categorieën verrassende kampioenen af. Bij de heren A was het jammer voor Piëdro Schweertman dat hij niet de titel pakte. Hij had een aantal malen als finalist gestaan maar Sebastiaan Weenink werd de nieuwe kampioen! Willem van Kleef was Sebastiaan Weeninks coach tijdens de finale en dat is ook een trainer uit de groep van eigenwijze ouwe rotten die spelers echt beter kunnen maken. Proficiat aan Sebastiaan Weenink en het team wat hem begeleid heeft.

Milou van der Heijden werd weer de kampioen dames A! Dochter van ex bondscoach Sjef van der Heijden. Heel hard vechtend en met veel druk versloeg ze de net weer moeder geworden Natalie Grinham.

Ik wil niet op alle kampioen in gaan maar Fleur Maas wil ik beslist even noemen. Als je op 13 jarige leeftijd al de dames C winnen en al diverse jeugd kampioenschappen op je lijst hebt staan, dan ben je een topper! Complimenten aan trainer Steven Cooke en de inzet van die personen die bij Victoria bezig zijn met de toekomstige toppers te vormen.

Voor mezelf waren er ook een paar leuke momenten te beleven. Bij de heren B won onverwacht Johan Jongeneel van MeerSquash. Maar het mooiste moment kwam van de uiteindelijke winnaar Dames B Miantha Kries uit Beverwijk. Zaterdag middag tijdens de halve finale van Johan Jongeneel hoorden we de overwinningskreet van Miantha Kries 2 banen verder op. Even later komt ze op me afstormen en vliegt ze me om mijn nek. „Roel dank zij jou heb ik gewonnen en zit ik in de finale!” "Maar lieve Miantha Kries ik heb je niet gecoacht en eerlijk gezegd heb ik je niet eens zien spelen." "Maar opeens schoten mij in de beslissende fase van de laatste game jou aanknopingspunten te binnen. Alles lukte nog niet maar de belangrijksten wel." Ik zei: „Nou die andere punten komen morgen misschien spontaan bij je  binnen". Ze werd kampioen en iedereen in haar omgeving was terecht super blij want ze heeft laatste jaren veel voor haar kiezen gehad. Door verschillende omstandigheden hadden we ook al lange tijd niet meer getraind. Maar nu komt voor mij ooit als haar trainer de ontlading na het kampioenschap onder in de parkeergarage van het Frans Otten Stadion. Op weg naar de auto samen onder andere met Johan Jongeneel en daar komen we ook toevallig Miantha Kries tegen. Ze vloog  me nogmaals om mijn nek en zei: "Die andere punten van de trainingen kwamen ook tijdens de finale binnen rollen” Toen sprak ze voor mij deze onuitwisbare woorden: "ROEL BEDANKT DAT JE IN MIJN HOOFD BENT BLIJVEN ZITTEN” Blijer kon ze me niet maken dan wel raken! Hoezo trainer met lange termijn werking.

Even terugkomend op Willem van Kleef in de begin jaren 2000 waren we beiden regelmatig aanwezig als trainers bij de squash vereniging ijsclub Kralingen. Een squash club annex tennis club met een bar en met de uitstraling van een super gezellig Bruin Café. Willem van Kleef met zijn talenten, maar ik meer met de spelers van de  club met van die jonge honden toentertijd zoals onder andere met Anton van de Watering wie kent hem niet. Frans de Winter want zo’n naam hoort bij de ijsclub en ook Fred van Eck de wereld beroemde postbesteller kwamen er regelmatig over de vloer. We hebben nog wel eens een reünie gehouden beetje ballen daarna eten in  „De fabriek” .De wedstrijd leider was André Dienske dat bleek een van de meest creatieve mensen te zijn die ik ken, Theaterman, Muzikant,(hij heeft ook nog jaren als bassist in mijn band gespeeld) Hij was met hart en ziel aan squash verknocht en in een grijs verleden heeft hij ook nog wel eens iets voor de bond gedaan. Deze André trainde ook bij me en heeft ooit 2 stripjes over mij getekend en één ervan wil ik jullie niet onthouden. Spelers die bij mij trainen en getraind hebben zullen het wel herkennen.Tegenwoordig treffen we elkaar eigenlijk nooit meer maat toch. "André bedankt voor onze speciale vriendschap…hopelijk gaat het je goed"

Roel Tolner

 

Profielfoto van SquashLife

Over SquashLife

Lees hier de posts van onze gastbloggers, misschien inspireren ze je tot het schrijven van je eigen blog…

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?