Finale eredivisieFinale eredivisie

Woensdag 8 april was het eindelijk zo ver. Na 11 speelrondes kwam het uiteindelijk neer op de aller laatste wedstrijd in de Nederlandse Eredivsie.  Dit keer was het nog spannender omdat we thuis tegen 'MeerSquash speelden en het de beslissende wedstrijd zou worden. Heel het seizoen lang stond 'MeerSquash aan kop gevolgd door Victoria. Vooraf werd er flink heen en weer gebeld, gefaxed en gemaild over de eventuele opstellingen (iets wat sowieso bijzonder is in een sport, alsof Ajax Feyenoord opbelt van met wie komen jullie?) Wij hadden wat geluk nodig want onze kopman Cameron Pilley speelde in El Gouna tegen Gregory Gaultier, tevens ook een speler van 'MeerSquash.  Bij winst kon Cameron niet spelen en verlies wel. Dit werd een last minute call. 'MeerSquash kon heel het seizoen rouleren met spelers en posities, wat ze in de breedte heel sterk maakte. 

Bij Victoria waren de nodige maatregelen getroffen met live streaming, extra tribunes, een brassband en flink wat supporters. 'MeerSquash kwam met een partybus onze kant op en we wisten van te voren dat ze flink wat kabaal zouden maken. Beide teams eenmaal compleet bleek de opstelling Cameron Pilley vs Paul Coll, Raphael Kandra vs Bart Ravelli en ik mocht tegen Tim Weber spelen. Ik mocht als eerste de spits af bijten tegen Tim Weber, waar ik al een aantal keer tegen gespeeld had in de competitie en psa circuit. Ik wist dat het een tricky tegenstander was en dat hij regelmatig wint van hoger gerankte spelers. Tim Weber is heel erg talentvol met zijn racket maar niet super atletisch. Mijn gameplan was dan ook het vooral lang te maken in het begin. Door het grote aantal publiek was het behoorlijk warm op de baan. Iets wat mijn spel wel ten goede kwam. Veel aanvallende ballen van Tim Weber waren hierdoor beter te halen. Tim Weber won de eerste game 11-9. Iets wat jammer was want elk game telde, maar hij moest er hard voor werken. De tweede was wederom close maar dit keer wist ik hem binnen te slepen met 11-8. Ik wist dat hij vermoeid raakte en kon hierdoor de 3e game vrij vlot winnen 11-6. Tijdens de 3e game verrekte hij een spier waardoor hij minder goed kon bewegen in de 4de game. Deze werd nog even spannend omdat hij vrij snel op voorsprong kwam maar ik wist me goed te herpakken en de wedstrijd te winnen met 11-8. De eerste wedstrijd was binnen. 

Het was nu zaak aan onze nummer 1 speler Cameron Pilley om ons verder op voorsprong te zetten. Hij was die nacht terug gevlogen uit Elgouna om voor Victoria te spelen. Paul Coll was fris en klaar voor de strijd en vocht werkelijk voor elk punt. Cameron Pilley wist de eerste twee games te winnen maar iedereen zag dat hij steeds vermoeider werd. Paul rook zijn kans en knokte zich terug in de wedstrijd. Dit werd de wedstrijd van de avond. Paul Coll wist Cameron Pilley steeds meer en langer onder druk te zetten waardoor hij op gelijke hoogte kwam. Bij een stand van 2-2 in games gingen de strijders weer de baan op. Het kamp Victoria maakte zich steeds drukker want Cameron Pilley zag er vermoeid uit. Bij een stand van 5-5 in de 5 game moest Paul Coll, die echt letterlijk alles had gegeven, opgeven met hevige krampen in beide benen. Hij had zo diep moeten gaan dat hij fysiek dik in het rood zat. Dit bracht ons nog een winstpartij. Paul Coll had knap twee games gepakt waardoor 'MeerSquash nog steeds in de race was. De laatste en beslissende wedstrijd mocht Raphael Kandra tegen Bart Ravelli spelen. normaal gesproken is Raphael Kandra veel beter maar in een situatie als deze kan er van alles gebeuren. De 'MeerSquash supporters lieten zich heel de avond al flink horen en gingen nu massaal Bart Ravelli aanmoedigen. Helaas bleek dit niks uit te maken. Raphael Kandra hield het zakelijk en was een aantal maatjes te groot voor Bart Ravelli. Hij wist vrij vlot 3-0 te winnen. Hierdoor was Victoria wederom landskampioen in een zinder slotstuk van de competitie. De hele avond was een super plaatje voor het squash in Nederland. 'MeerSquash hielp heel erg goed mee met de sfeer en het aanmoedigen. Zelden zo'n uitbundig publiek gezien. 

Ik ben benieuwd wat volgend competitie seizoen weer brengt. Stiekem hoop ik natuurlijk weer op een beker voor Victoria maar de competitie wordt elk jaar weer sterker met nieuwe wereldtoppers die zich aansluiten bij Nederlandse clubs, wat het zeker ook spannender maakt!

Piëdro Schweertman

Profielfoto van Piëdro

Over Piëdro Schweertman

Piëdro Schweertman zijn grootste doel is ooit Nederlands Kampioen te worden, zijn internationale carrière laat hij wegens gebrek aan financiële steun voor wat het is. Hij richt zich nu volledig op de wedstrijden en toernooien in Nederland maar blijft wel uitkomen voor het Nederlands team.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?