Deel 2 van "Training in de vakantie"

Op de terug weg naar huis, zat ik in het vliegtuig en dacht ik weer na over het feit of ik wel genoeg getraind heb? Of dat ik misschien wel teveel getraind heb? Uiteindelijk denk ik dat ik precies gedaan heb wat ik moest doen aangezien ik mij goed voelde bij elke training. Elke training stond ik zelf achter en wilde ik doen.

Soms heb je dan ouders die je gaan pushen om toch te gaan trainen omdat het anders zonde is van je conditie of is het mentaal niet goed voor je, enzovoort. Ik denk dat het beter is als je het zelf echt wilt. Als je het niet gemotiveerd bent maar het toch voor je ouders doet, ben je niet volle 100 procent aan het trainen. Eigenlijk heb je dan toch geen zin erin en dan heeft je training uiteindelijk ook geen nut.

Tuurlijk is het goed als je ouders je stimuleren. Mijn ouders deden dat ook op vakantie en daar was ik ook blij mee want daar kan je je motivatie uithalen. Zo heeft mijn moeder meegedaan met sommige trainingen en kwam mijn vader vaak kijken hoe ik het deed. Bedankt daarvoor pa & ma. 

Toen ik terugkwam was er een trainer die vroeg aan mij wat ik gedaan had op vakantie. Dus ik zeg hierop dat ik een paar dagen rust heb genomen en de meeste dagen getraind heb. Daarop zei een trainer: "Als ik jouw was had ik niet gaan trainen en gewoon je rust gepakt".

Hier komen we weer bij het feit dat elke trainer, elke ouder en zelfs elk kind hier anders over nadenkt. (gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde). Ik heb gewoon mijn eigen gevoel gevolgd en gedaan waar ik mij goed en prettig bij voelde, dat is denk ik het beste voor mij.

Donny van Hal

Profielfoto van SquashLife

Over SquashLife

Lees hier de posts van onze gastbloggers, misschien inspireren ze je tot het schrijven van je eigen blog…

Reacties

 • olivier d godts
  olivier d godts

  Absoluut, Donny, het is vanuit je eigen 'wil en zin' dat je moet opbouwen; dan sta je 100 op de baan.

  Natuurlijk moet je, wil je echt ver geraken in squash, regelmatig voorbij je eigen comfort ('wil en zin') zone geraken en dingen doen die van belang zijn voor je training ook al zit je dan niet meer in die 'wil en zin'-zone.

  Maar dit bouw je op en kan je aanleren. Doe zo voort!

  :-)

  13 juni 2015 om 0:41

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?