De Troon van het Noorden

Afgelopen zondag 15 november werd de aftrap gegeven voor de tweede editie van de Troon van het Noorden.
Een toernooi exclusief voor genodigden, met spelers uit Drachten, Hoogeveen, Assen, Veendam, Hoogezand en Groningen… Misschien vergeet ik nog een plaats!?

De opkomst van de spelers was hoog en de stemming was prima, veel partijen stonden garant voor een top toernooi in de Stadjershal in Groningen. Organisator Dick Dam heeft alles uitstekend geregeld. Het toernooi was uitgerust met een groot scherm waar foto’s van alle spelers op te zien was en de indelingen van de pools dan wel verdere rondes waren hier ook op te zien.

Lucas Buit was uitgenodigd om te komen coachen, men kon hem 'kopen' per game voor een ”Duit van Buit”. Ik wilde zelf sowieso graag naar de Troon van het Noorden omdat er een behoorlijk aantal spelers meededen waar ik mee werk. Lucas en ik gingen samen naar het toernooi. In het verleden zijn we regelmatig op reis geweest om competities te spelen in binnen- en wel buitenland. We hebben veel gelachen, gepraat en kilometers gemaakt. Misschien is al dat reizen, spelen en coachen wel de rede van ons succes geweest!

Het bedachte duiten systeem werkte goed en het was leuk om te zien hoe er op werd ingespeeld.

Uiteindelijk veroverde de pas zeventienjarige Thijs Roukens uit Opeinde de eerste plaats! Thijs speelde voor Drachten tijden dit toernooi. De vele uren training en het harde werken gaan zich steeds meer uitbetalen voor Thijs. Gefeliciteerd Thijs! Onder grote publieke belangstelling werd de finale gewonnen van Jurrien Smeets met 3-1. Jammer voor Jurrien kon hij het toch niet winnen van Thijs, ondanks een winnende eerste game.

De strijd om plaats 3/4 werd tijdens de finale gespeeld tussen Jorrit de Vries, die nipt verloor met 3-2 van Thijs, en Derk Kuiper die met 0-3 van Jurrien verloor. Derk was net iets sterker dan Jorris en won met 3-2. Gefeliciteerd Derk, je sportieve instelling en karakter zijn goud waard! Maar Jorrit kan ook terug kijken op een goed toernooi. 

Het opgekomen publiek heeft de nieuwe generatie helden aangeschouwd en voor mij mag het duidelijk zijn dat squash op deze manier leeft!

Felix Kremer wil ik in het bijzonder even in het zonnetje zetten. Felix is met links gaan squashen vanwege een vervelende schouderblessure. Hij speelde heel natuurlijk en was goed op dreef. Zijn nieuwe naam moet maar Felinx Kremer worden dacht ik zo!

De Troon is nu al een begrip en ik wil de organisatie en de sponsoren complimenteren voor de uitstraling en het doen slagen van dit toernooi. De Stadjershal was weer het perfecte strijdtoneel en mede door de bediening was het een succes.

Dick Dam, namens de spelers en het publiek durf ik te zeggen dat het weer groots was. Bedankt! 

Roel Tolner

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?