Faciliteiten
Faciliteiten

Waar woon je? Waar train je? Welke faciliteiten zijn er tot je beschikking? Elke serieuze sporter of prof heeft hier mee te maken. Je wilt tijdens je trainingsperiode niet al te veel reizen omdat je dit tijdens het seizoen al genoeg doet. Iedereen weet ondertussen dat Nederland niet echt een topsportland is en op een aantal sporten na is de steun bijna nihil vanuit de bonden, dus gaan die paar profsquashers die we ons land rijk zijn opzoek naar de beste faciliteiten om te trainen zodat je jezelf zo goed mogelijk kunt ontwikkelen en voorbereiden op toernooien. 

Ik heb het geluk om in een klein landje te wonen en dat alles perfect te reizen is met auto of openbaar vervoer.  Er zijn dan ook vijf locaties waar ik train waarvan vier buiten Utrecht. Alle spelers met wie ik train inclusief mezelf zijn bevoorrecht om niks te hoeven betalen als we op een van deze locaties trainen. De ongeschreven regel is wel dat we niet trainen tijdens piekuren, wat geheel logisch is. Dit soort regelingen helpen ons perfect te focussen op onze sport en voor te bereiden op onze toernooien. Stel dat ik bij alle vijf de clubs een jaarabonnement moet afsluiten of losse baanhuur moet betalen? 

In het walhalla van de squashwereld, Egypte, gaat het nog iets verder. Je hebt een aantal grote clubs die de topspelers of aanstormende talenten sponsoren. Zij betalen per maand een bedrag aan de spelers om ze te helpen met hun profcarrière en in ruil daarvoor moeten ze op de club trainen. Geen straf lijkt mij, betaald krijgen om ergens te mogen trainen!

Als ik dit reflecteer op mezelf dan heb ik geluk dat ik bij Sport Centrum Utrecht kan trainen. Alle faciliteiten die ik nodig heb zijn aanwezig en mag ik kosteloos gebruiken. Het squashgedeelte kan ik gratis gebruiken maar ook mijn fysieke programma met conditie, kracht en snelheid kan ik hier kosteloos trainen. Mocht ik ergens last van krijgen zit er ook een goede fysio in het gebouw. Iets wat cruciaal zou kunnen zijn bij het herstellen van blessures. 

Je probeert, als topsporter, een perfect team om je heen te vormen met coaches, trainers en natuurlijk de beste faciliteiten voor jezelf te organiseren. In de loop der jaren leer je centrumeigenaren kennen, die net zo gek zijn op het spelletje als wij, de spelers, en ons voor niks laten trainen. Bedankt centrumeigenaren! Hiermee helpen jullie aanstormende talenten en de huidige prof squashers! Onbewust sponsoren zij ons ons hier ook mee.

Piëdro Schweertman

Profielfoto van Piëdro

Over Piëdro Schweertman

Piëdro Schweertman zijn grootste doel is ooit Nederlands Kampioen te worden, zijn internationale carrière laat hij wegens gebrek aan financiële steun voor wat het is. Hij richt zich nu volledig op de wedstrijden en toernooien in Nederland maar blijft wel uitkomen voor het Nederlands team.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?