Roel kruipt weer in de pen Roel kruipt weer in de pen

Geachte lezers,

24 maart was de dag waarop een sporticoon ons verliet. Johan Cruyff wie kende hem niet. Zijn naam viel regelmatig in het oude Frans Otten Stadion en wel om de volgende reden; Rond 1990 werkte ik als trainer van de ASRC en klonk het regelmatig dat Roel Tolner de Johan Cruyff van het squash was.

Eigenlijk is het niet aan mij om die beoordeling te verklaren maar een paar punten wel. Geen papieren, maar wel een visie die overgebracht werd en de wijze waarop. Ook de taal van de simpeler uitleg deden hun werk.

NB;
Tijdens de reünie van het 40 jarig jubileum van de ASRC werd ik positief geconfronteerd met velen die bij me getraind hebben. En mijn uitleg is deels op hun opmerkingen gestoeld. Die dag dat  Cruyff overleed was ik toch wel zoals zovelen aangeslagen. Hij betekende heel veel voor velen, mede door zijn ideeën, zijn stichtingen etc. Heden ten dage studeren jonge mensen door hem en kunnen ze werken aan hun toekomst .

Hij was ook van 1947 net als ik en heeft de leeftijd van 68 gehaald en moest helaas afscheid nemen. Begin september werd ik 69 en ik heb het geluk dat ik dat gehaald heb. Nog steeds leeft in mij het gevoel dat ik nog niet klaar ben met mijn leven als squash trainer. Tot dat ook ik niet meer verder kan natuurlijk. Maar voorlopig overheerst het gevoel het dat mijn werk er nog niet op zit. Zolang er nog zoveel mensen schijnbaar voelen dat ik wat kan en voor ze mag betekenen maakt dat me een bevoorrecht persoon.

Dank daarvoor!

SBN perikelen!?

Het komt mij voor dat het in de overkoepelende squash bond er een opeenvolging van verschillende zaken aan de gang is. Personen verdwijnen, anderen komen er voor in de plaats, wat  vooral jongere mensen zijn! Soms ook geen plaatsvervangers, zoals bij de trainers, maar losse afspraken. Een aantal jaren geleden begon het gerommel en het rommelt nog steeds. Waarom? Nog steeds is de rommel niet opgeruimd, komt dat door halve maatregelen? Te spontane schoonmaak acties? Telkens komt een nieuwe ploeg met nieuwe bezems en elan die hopen het wel te zullen gaan klaren.

Mooi streven, maar er zijn schijnbaar teveel gaten en kieren niet gedicht waardoor die frisse wind niet kan werken. Mijn mening telt niet in deze, maar wel deze constatering.

LJ gestopt ;-(

Hij was onze held in bange dagen; onze squash ambassadeur, heeft de handdoek geworpen. Helaas voor hem persoonlijk niet meer op te brengen en daarbij past alleen maar begrip en respect. Het ga je goed LJ! Dank voor onze speciale „vriendschap”.

DJO 2016

Hevig verbaasd was ik dat het toernooi niet zoals normaal in het FOS in Amsterdam, maar in Rotterdam werd gehouden. Zal wel met de SBN perikelen te maken hebben. De SBN is ook uit het FOS, dat jarenlang als training centrum heeft gediend.

Er kwamen wel wat verklaringen van organisatoren en aan de bond gerelateerde personen. 75 jarig bestaan van Victoria en is op zich natuurlijk te billijken. In de wandelgangen geven ook wel eens geluiden weer en daar klonk wel wat kritiek op verschillende zaken.

Onder andere dat gedoe met die bussen dan wel busjes. Dan weer spelen bij Victoria en de andere bij Ommoord. Waarom niet in één centrum zoals in Amsterdam. Airport dichtbij met alle wedstrijden onder één dak. De organisatie verdient een compliment en ook de twee centra. Ga er maar even aan staan? Het blijft een hele grote klus waar dan ook!

De competitie gaat ook weer draaien voor de diverse liefhebbers van het mooie squashspel. Veel plezier en misschien tot ziens ergens op de banen. Gelukkig zie ik bij de wedstrijd spelers veel vaker de squash bril.

Succes u allen!

Roel Tolner

Profielfoto van SquashLife

Over SquashLife

Lees hier de posts van onze gastbloggers, misschien inspireren ze je tot het schrijven van je eigen blog…

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?