Squashers staan massaal op voor jong talent Squashers staan massaal op voor jong talent Sumner Malik

Sumner Malik is een 10 jarig squashspelertje uit Suffolk, Engeland. Hij is de jongste van een drieling uit een gezin van 8. Zijn ouders, broers en zussen zijn net als Sumner squashers, liefhebbers van de sport en trouwe SquashTV kijkers.

Sumner is een squashtalent en heeft zijn land al vertegenwoordigd op verschillende toernooien. Zijn ouders begonnen zich zorgen te maken toen Sumner uit balans raakte op de squashbaan en moeite kreeg de ballen raak te slaan. Na onderzoek bleek hij een zeldzame hersentumor te hebben.

Sumner kreeg de diagnose Diffuus Intrinsiek Groeiend Ponsglioom (DIGP) een hardnekkig, zeer kwaadaardig type hersentumor. Dit type tumor is erg zeldzaam en komt vooral voor bij kinderen. Er zijn slechts 40 gevallen in het Verenigd Koninkrijk per jaar. Helaas is er geen gepast medicijn voor deze ziekte. De levensverwachting van kinderen met DIGP ligt na diagnose tussen 2 weken en 2 jaar maar kent een gemiddelde van 9 maanden.

De ouders van Sumner leven een nachtmerrie en zijn een crowdfunding campagne gestart #Sunshine4Sumner om 80.000 GPB in te zamelen voor onderzoek en genezing. De vader van Sumner, Camron Malik zegt: “Het is misschien te laat voor Sumner, maar het kan andere kinderen en hun families helpen die hetzelfde moeten doormaken. 

Het verhaal van Sumner is opgepikt door de squash community. PSA World Tour heeft het nieuws inmiddels geplaatst op de website. Squash professionals over de hele wereld steunen de campagne en delen liefdevolle videoboodschappen gericht aan Sumner. Onder andere Ramy Ashour en Nick Matthew hebben hun steun uitgesproken.

Inmiddels is er al bijna 40.000 GPB opgehaald via www.justgiving.com/crowdfunding/sunshine4sumner al waar mensen die willen helpen hun donatie kunnen doen.

Het is fantastisch om te zien hoe de squashers zich als een familie bekommeren om Sumner. PSA World Tour geeft Sumner en zijn familie de kans om af te reizen naar Cairo, Egypte en aanwezig te zijn als VIP-gast bij het WK waar hij alle spelers zal ontmoeten en in hetzelfde hotel als de spelers zal verblijven.

Gebruik #Sunshine4Sumner als je Sumner wilt steunen en doneer voor een kans op langer leven!

Claudia Sieben

Profielfoto van Claudia

Over Claudia Sieben

Squash is Claudia Sieben met de paplepel ingegoten door haar ouders. Opgegroeid in een squashcentrum begon ze op jonge leeftijd aan de sport. Met 5 NK titels op zak, praat en schrijft ze met passie over haar sport.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?