Finaledag jeugdcompetitie Finaledag jeugdcompetitie

Afgelopen zondag, 11 december, was het dan eindelijk zover. De finale van de jeugdcompetitie Divisie B, tussen All Inn 1 en 'MeerSquash 1 te Utrecht. Het thuisvoordeel hadden we wederom, net zoals in de poule fase. In de poule had All Inn van 'MeerSquash verloren, dus we wisten dat we aan de bak moesten.

De laatse trainingen werden aangepast op potjes spelen en tactiek, om ervoor te zorgen dat we zo goed mogelijk voor de dag kwamen. All Inn heeft shirtjes laten drukken voor die dag en bekers besteld voor beide teams. Het is de jeugd en dus ook de toekomst van het squash toch? Het vermoeden bestond bij beide teams al, dat er geen aandacht aan besteed werd vanuit de bond, dus hebben we het heft maar in eigen hand genomen.

'MeerSquash kwam wederom met een aantal kanjers. Hjalmar, Romeo en Elfi. All Inn speelde met Kellan, Gijs en Mohan, waarvan die laatste hooguit twee potten kon spelen ivm een blessure en ziekte. Gelukkig was zijn oudere broer Raven bereid, om de derde wedstrijd voor zijn rekening te nemen, ook al moesten we die wedstrijd  “geven“ aan 'MeerSquash. Achteraf bleek dat Romeo netjes won van Raven, dus een verdiend punt.  Twee van die drie hadden het onze jongens de vorige keer al erg lastig gemaakt en ook Romeo bleek een tegenstander van formaat te zijn. Het beloofde een spannend dagje te worden.

We zijn gestart op twee banen, er worden 9 wedstrijden gespeeld, dus er is geen sprake van games en punten tellen etc. Er komt een winnaar uit. De ene wedstrijd ging naar All Inn en de andere wedstrijd ging naar Meersquash. Op een gegeven moment stond het 1-1, daarna 2-2 en even later stond het 3-3.

Bij 3-3 besloten Dave Markus  en ik dat we op 1 baan verder gingen, de spanning was niet te harden. Romeo pakte Raven met 3-0 en zo kwam Meersquash op 4-3. Nu waren Gijs en Hjalmar aan de beurt. Hjalmar kwam op een 2-1 voorsprong en was dicht bij de beslissing, maar Gijs knokte zich terug in de wedstrijd en kwam op 2-2 en won uiteindelijk met 3-2. Het was 4-4!

Nog 1 wedstrijd, Kellan tegen Elfi. Kellan trok aan het langste eind en won de beslissende wedstrijd, waarbij wel gezegd moet worden dat er een behoorlijk leeftijdsverschil tussen die twee was. Over een jaar, misschien twee jaar, komen we Elfi al tegen bij de volwassenen gok ik.  Eentje om in de gaten te houden. Stuk voor stuk hebben die kids een topprestatie geleverd die dag! Hulde!  Alle ouders en trainers zijn die dag een paar jaar ouder geworden, zo spannend was het. Stephen King had het niet spannender kunnen schrijven...

All Inn heeft de titel dus gepakt, zo knap van die mannen en 'MeerSquash was er ongelofelijk dichtbij. We hebben de dag afgesloten met uiteraard een prijzenuitreiking, die 'MeerSquash en All Inn samen hebben georganiseerd. En als toetje natuurlijk een grote bittergarnituur...

Dank gaat uit naar de ouders, begeleiders en trainers van 'MeerSquash, de ouders, begeleiders en trainers van All Inn uiteraard en natuurlijk naar die jonge talentjes van beide teams, die de toekomst van het squash zijn. Het was een hele mooie en spannende finale!

Michel Bindels

Profielfoto van SquashLife

Over SquashLife

Lees hier de posts van onze gastbloggers, misschien inspireren ze je tot het schrijven van je eigen blog…

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?