Dunlop Pre Nationals 2017 _ Just Diggit

Dunlop Pre Nationals 2017 & Just Diggit

Geachte lezers,

Wat een affiche voor een succes formule: de Dunlop Pre Nationals! Zaterdag 29 januari vond het Dunlop Pre Nationals toernooi plaats in het "Squash Mekka" van Nederland. Het Frans Otten Stadion in Amsterdam liet weer eens zien waarom dit soort grootse squash evenementen daar thuishoren.

De familie Koopman zet zich bijzonder in voor squash minnend Nederland. Zeker niet altijd zichtbaar, maar achter de schermen wordt hard mee gedacht! Mede door een extra impuls "van het huis" wilden er ook een paar wereldtoppers meer mee meedoen.

Sjef van der Heijden de organisator van de Dunlop evenementen was aanwezig met zijn gezin, ondanks het overlijden van zijn vader een paar dagen eerder. Diep respect Sjef hoe jullie de boel weer onder controle hadden, natuurlijk ook mijn condoleance!
Het organisatiecomité werd mede ondersteund door Tom Lucas CS.

Het Heren A veld werd verrijkt met de deelname van onder meer Paul Coll, dé speler die de wereld ranglijst bestormd. Coll bewijst regelmatig al aan de wereldtoppers dat hij duiken kan op de baan, en hoe! Het Dames A veld werd mede door de deelname van Nele Gillis een stuk opgevijzeld. Nele probeert de wereld top te halen waar Nathalie Grinham (die inmiddels gestopt is) net vandaan komt.

Veel wedstrijden en veel sfeer. Dat waren de belangrijkste ingrediënten, al vonden sommigen dat 5 wedstrijden misschien iets te veel is. Maar toch!? Ik heb genoten van dit hele spektakel en naast mij veel blije gezichten gezien. Belangrijk was toch het gevoel daar in het FOS dat het voelde als een NK!

Graag meer van dit soort initiatieven en het blijkt dat squash leeft, want deze mix was er één om in te lijsten.

Just Diggit!
Een week ervoor werd er bij ´MeerSquash het Just Diggit Squash Event gehouden. De inzet? Proberen geld in te zamelen tegen de opwarming van de aarde. Bij dit evenement bleek ook dat er behoefte bestaat om elkaar te ontmoeten en te delen. Dit gevoel, ooit door mij het Squashsamigheidsgevoel genoemd, bestaat dus nog echt.

Er waren heel wat spelers op af gekomen die het initiatief een warm hart toedragen. Ook dit was een zeer geslaagde mix van spelen tegen de toppers van nu en de toppers van toen! Je mocht een kwartiertje de baan op met zo’n topper ,oa Marco Van Basten tegen Laurens Jan Anjema.

Marco, erg gedreven en echt wel een koele kikker ging, na afloop in plaats van de sauna de koelkast in. Terwijl gelijktijdig een dubbeltoernooi werd gespeeld waarbij energie werd gespaard. Door ipv Let te roepen werd er LeD geroepen, dat werpt gelijk een ander licht op de zaak ;-). Ook de warming up werd vervangen door een lange periode van cooling down.

Initiatief geweldig, maar wat er die dag aan warmte werd geproduceerd door een aantal deelnemers.. Dat kan niet de bedoeling zijn van de organisatie! Organiseer je een squashtoernooi tegen de opwarming van de aarde, wordt er zoveel warmte gecreëerd door de spelers! Misschien kan Team Power dan beter het WK ijsberen organiseren.. ;-).

Roel Tolner

Profielfoto van SquashLife

Over SquashLife

Lees hier de posts van onze gastbloggers, misschien inspireren ze je tot het schrijven van je eigen blog…

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?