Terug van nooit weggeweestTerug van nooit weggeweest

Als 9 jarig meisje vertelde ik mijn moeder dat ik Nederlands Kampioen ging worden. “Ja, natuurlijk!” zei mijn moeder en liet mij deelnemen aan het NK junioren in 1995. Als ik me niet vergis werd dat toernooi gehouden in Rotterdam bij squash centrum Ommoord.

Volgens mij liet ik toen ook voor het eerst mijn gedrevenheid en wil om te winnen zien door met mijn racket te gooien na een verloren wedstrijd. Dat slechte gedrag werd mij ook direct afgeleerd door vader die er met open mond van verbazing op stond te kijken. Zijn kleine, lieve en brave meisje die daar even een (gesponsord!) racket aan stukken gooit. Het gebeurde echter veel in het circuit en ik denk dat menig squasher zich hier wel eens schuldig aan heeft gemaakt.

Dat NK, mijn allereerste, zal mij altijd bij blijven maar niet omdat ik won. Ik pakte de titel pas in 1998. Nou ja, pas.. ik was 11 jaar en Nederlands Kampioen! Dat doet wat met een kind.
Mijn voorspelling als 9 jarig meisje klopte dus en het lukte me ook in 1999 en twee keer in 2001. Uiteraard moest ook ik daarvoor trainen, ook al had ik daar niet altijd evenveel zin in. Je kunt het niet wensen en dan een broodje gaan eten. It’s not wishful thinking! Hard werken en niet opgeven.

Een 5e titel zou mooi zijn, soort jubileum-getal. Daarvoor waren mijn hongerige ogen gericht op de dames B categorie. Realistisch en haalbaar was het idee. Het stond jarenlang op mijn wensenlijstje en toen het uiteindelijk lukte, in 2011 (!), had ik een ‘mission accomplished’ gevoel en kon ik mijn racket wel aan de wilgen hangen. Dat gebeurde overigens niet, want squash is nog steeds een gave sport. Wat dat betreft ben ik de sport zeer trouw zowel op als buiten de baan.

Sinds dit seizoen mag ik een balletje mee slaan in de Eredivisie van Squash Bond Nederland.
Eredivisie, daar keek ik altijd naar op. De beste squashers van het land en soms ook buitenland zijn hierin actief. Ik heb altijd gedacht dat Eredivisie in ons land te hoog gegrepen was voor mij. Tot ik laatst onverwachts een wedstrijd won. Na afloop vroeg mijn tegenstandster “train je ook veel?” Ik glimlachte en antwoordde in alle eerlijkheid: “sinds ruim een half jaar een aantal sessies met LJ Anjema”. 

Profielfoto van Claudia

Over Claudia Sieben

Squash is Claudia Sieben met de paplepel ingegoten door haar ouders. Opgegroeid in een squashcentrum begon ze op jonge leeftijd aan de sport. Met 5 NK titels op zak, praat en schrijft ze met passie over haar sport.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?