ComplimentenComplimenten

Ik schrijf mijn columns regelmatig met een kritische ondertoon. Met een zekere actualiteitswaarde uit ik mijn mening in de door mij geschreven tekst. Dat kan en mag in een column.

Zolang ik rond loop in de squash community, observeer en analyseer ik er op los. Wat mijn zintuigen oppikken wordt gebruikt als voer voor een nieuw schrijfwerk. Bijna alles wat er gebeurt of juist niet passeert de revue. Zo heb ik het over zweethanden die aan het glas worden afgeveegd en niet zo’n beetje ook. Ik heb het over Tommy Berden die als organisator van het WK in Rotterdam als enige niet werd bedankt voor zijn inzet. Wanneer zoiets opgemerkt wordt dan verdient dat de aandacht.

Ook het gratis glaasje water tijdens de competitie was een onderwerp. Nu ben ik de moeilijkste niet maar ik denk als sporter ook in het belang van de club. Zonder club ook geen sport. Het één kan niet zonder het ander. Hoe onafhankelijk we ook willen zijn. We hebben en het heeft elkaar allemaal nodig.

Daarover gesproken, nu het niet meer zo ‘booming’ is als vroeger heeft onze sport iedere vorm van promotie nodig. Anders gaan we simpelweg kijken naar alternatieven. Interactive squash, soccer squash, glow in the dark squash. Banen worden gebruikt als opslagruimte, vergaderruimte, fitnesszaal, yoga studio. What’s next? Wat is er mis met gewoon een ouderwets potje squash? Is dat niet meer leuk genoeg? Moeten we met z’n allen massaal gaan padellen? Of is dat net zo’n hype als klein broertje ricochet?

Voor een landelijke promotiecampagne wees ik in de richting van Squash Bond Nederland. Sinds dit seizoen is de bond actiever op social media wat ik van harte toejuich. Zodra ik Facebook of Instagram open zie ik een bericht van SBN. En waarom ook niet? Het kost niets!
Wanneer je niets doet zal er ook niets gaan leven. Of het genoeg is en of het de sport helemaal uit het slop zal trekken, dat zullen we pas te weten komen na verloop van tijd.
Maar, het positieve begin is in ieder geval gemaakt! Mijn duimpje krijgt het want ik vind het leuk!

Profielfoto van Claudia

Over Claudia Sieben

Squash is Claudia Sieben met de paplepel ingegoten door haar ouders. Opgegroeid in een squashcentrum begon ze op jonge leeftijd aan de sport. Met 5 NK titels op zak, praat en schrijft ze met passie over haar sport.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?