Landskampioen Victoria

Landskampioen: Victoria

Grant Thornton Victoria Rotterdam is woensdag voor de zesde keer in de geschiedenis landskampioen geworden. De ploeg uit Rotterdam veroverde de titel eerder in 1995, 1996, 2006, 2008 en 2011.

Victoria pakte de titel op basis van een beter onderling resultaat ten opzichte van 'MeerSquash. In de laatste speelronde hoefden de Rotterdammers niet meer in actie te komen en hoopten ze op de sportieve plicht van Penta-C HSRC de Diepput. De Haagse kopman Cameron Pilley (PSA-17) won zijn wedstrijd tegen ‘MeerSquasher Bart Ravelli (PSA-230) met 3-0 en dat zorgde ervoor dat Victoria de champagne mocht ontkurken.

In deze In The Spotlight kijken we naar het seizoen van Grant Thornton Victoria Rotterdam. Wie speelden goed? Wat was het geheim?

Victoria pakte 117 punten verspreid over twaalf duels. Ze wonnen tien wedstrijden en verloren maar twee keer. Uit bij 'MeerSquash werd met 9-3 verloren en de uitwedstrijd tegen HSRC de Diepput leverde een kansloze 12-0 nederlaag op.

Van de tien overwinningen behaalde Victoria maar liefst zes keer de maximale score van twaalf punten. Niet geheel onopvallend is het gegeven dat Victoria het minste punten tegen kreeg (859).

De best presterende speler aan de zijde van Victoria was dit seizoen Piedro Schweertman. De Hoofddorper (!) won tien van de elf partijen die hij speelde en was daarmee van onschatbare waarde voor de club uit Rotterdam. Schweertman versloeg Simon Parke (3-0), Lucas Serme (3-0), Andre Haschker (3-0), Marc ter Sluis (3-0), Jaymie Haycocks (3-2), Tom de Mulder (3-1), Amir El Samahy (3-0), Bastiaan Meulenbelt (3-1), Tom Lucas (3-0) en Bart Ravelli (3-0), en moest alleen buigen voor Cameron Pilley (0-3). In zijn elf wedstrijden won Schweertman dertig games en verloor hij er maar zeven.

Ook Borja Golan (PSA-6) en clubtrainer Stephen Cooke hadden een groot aandeel in de overwinningen van Victoria. De Spaanse wereldtopper won op positie één vier van zijn vijf wedstrijden. Alleen de mondiale lijstaanvoerder Gregory Gaultier was hem een keer de baas. Cooke, die bijna altijd op positie drie speelde, won acht keer in negen duels. Alleen in Nederlands kampioen Laurens Jan Anjema moest hij zijn meerdere erkennen. In de overige acht partijen gaf hij maar één game weg.

Peter Barker (1 duel, 1x winst), Renan Lavigne (3 winst, 4 verlies), Joris Wagenaar (1 duel, 1x winst) en Tomas de Paauw (1 verlies) deden het iets minder dan hun teamgenoten, maar droegen ook bij aan de landstitel.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!