NK Jeugd 2014

Voorbeschouwing: NK Jeugd 2014

Dit weekend is het weer tijd voor het NK Jeugd. Op zaterdag 8 en zondag 9 maart is MAX Sports in Beverwijk het decor voor deel twee van de nationale titelstrijd voor junioren. Dik een maand geleden werden Eva Maas, Sebastiaan Hofman (beiden onder 11), Juliette  Permentier, Frank Goossens (beiden onder 15), Elena Wagenmans en Tess Jutte (beiden onder 19) al kampioen van Nederland, over anderhalve week zal de strijd losbarsten voor de titels in de leeftijdscategorieën  onder 13, onder 17 en onder 23. SquashLife blikt vooruit.

Meisjes onder 13
In de meisjes onder 13 categorie zijn er slechts 7 inschrijvingen. Ondanks dit aantal zal de partij tussen de twee favorieten in deze categorie vuurwerk opleveren. Fleur Maas en Daniek Krukkert (onlangs nog derde tijdens de French Junior Open) behoren beiden tot de Europese jeugdtop en zullen elkaar ongetwijfeld goed partij gaan leveren. De andere deelneemsters komen normaal gesproken te kort tegen hun leeftijdsgenoten.

SquashLife voorspelling: Daniek Krukkert wint.

Jongens onder 13
Bij de jongens onder 13 zijn er een stuk meer inschrijvingen dan bij de meiden. Uit het hele land reizen er jonge talenten af naar Beverwijk om al op jonge leeftijd een keiharde strijd met elkaar aan te gaan. Titelverdediger Tom Schreurs lijkt op voorhand de grote favoriet, maar de ‘MeerSquasher zal af moeten rekenen met Levi Overkleeft (Squash Delft) en de Almeerder Sebastiaan Hofman om zijn titel te prolongeren. Ook van Tjeu Dubbeldam en Bram Spruit mogen we het nodige verwachten.

SquashLife voorspelling: Tom Scheurs wint in de finale van Levi Overkleeft.

Meisjes onder 17
Net als de bij de Meisjes onder 13 liep de inschrijving voor de onder 17 damescategorie niet storm. 8 dames hebben zich ingeschreven om te strijden voor de titel. Op voorhand lijkt het een spannende strijd te worden. Sanne Veldkamp lijkt degene met de meeste ervaring, Joy Half squasht een thuiswedstrijd, maar ook Juliette Permentier, Gabi Fritsche, Daphne Timmer, Suzanne Peters en Taayo Kamaansing zijn kanshebbers voor eremetaal.

SquashLife voorspelling: Wij gaan voor de ervaring van de oudere Sanne Veldkamp.

Jongens onder 17
Bij de jongens onder de 17 zijn er 19 inschrijvingen. De uitgesproken favoriet is de zestienjarige Tess Jutte. Medio januari werd hij al Nederlands Kampioen onder de 19 jaar en in februari bereikte hij de finale van het NK in de Heren B. Eenvoudig zal het desondanks niet worden voor de speler van eredivisionist HSRC De Diepput. Bart Horstman, Thijs van der Pluijm, Donny van Hal en Peter Fritsche hebben al eerder bewezen het de belangrijkste titelkandidaat erg lastig te kunnen maken. Interessant is verder om te zien hoe de ‘jonkies’ Frank Goossens en Anthony Schwab zich staande houden tegen oudere oppositie.

SquashLife voorspelling: Tess Jutte wint na de <19 titel ook de <17 categorie.

Meisjes onder 23
Met maar vier  inschrijvingen zal Tessa ter Sluis de meisjes onder 23 winnen. Zij lijkt de enige echte favoriet. De nummer 4 van het afgelopen NK bij de Dames A staat al jaren op eenzame hoogte in ons land. Sharona Teeling vecht achter ter Sluis met Brenda Nieuwenhuis en Sarah van den Hout voor plek 2.

SquashLife voorspelling: Tessa ter Sluis.

Jongens onder 23
Bij de jongens onder 23 zijn er maar liefst 17 inschrijvingen, waar je op voorhand weet dat het spannende potjes worden. Rick Penders staat niet tussen de inschrijvingen dus is Marc ter Sluis, die al het hele jaar voor FlevoParq in de eredivisie actief is, volgende week dé te kloppen man zijn. De oudere broer van Tessa heeft enorme progressie gemaakt, maar zal wel af moeten rekenen met zijn maatje Tom Lucas. Ook Tom speelt eredivisie voor Flevoparq en zal erop gebrand zijn om zijn TMG partner en teamgenoot af te troeven. Verder is het uitkijken naar Guido Ploem, de thuisfavoriet Roel Zwagerman, Nick Kuys en Niels van Leeuwen.

SquashLife voorspelling: Marc ter Sluis.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!