Windy City Open 2014

Windy City Open 2014

Van 24 februari tot en met 3 maart zijn de mannelijke en vrouwelijke sterren aanwezig in Chicago voor de Windy City Open 2014. Vrijwel de gehele top-10 bij de heren en dames zal aanwezig zijn om de in totaal ruim honderddertigduizend euro te verdelen. De Nederlandse inbreng komt zoals gebruikelijk van Laurens Jan Anjema, die onlangs voor de negende opeenvolgende keer nationaal kampioen werd.

Tijdens dit toernooi zal Nick Matthew alleen bovenaan de wereldranglijst komen te staan. De Engelsman deelt de nummer één positie nu nog met Gregory Gaultier, maar won begin februari de Case Swedish Open door zowel Gaultier (3-0) als Ramy Ashour (3-2) te verslaan. Naast het genoemde drietal klopt ook Mohamed El Shorbagy hard op de deur. De jonge Egyptenaar won onlangs zijn eerste grote toernooi en weet inmiddels dan ook hoe het is om te winnen van ‘de grote drie’.

James Willstrop, Borja Golan en in het bijzonder Amr Shabana zijn eveneens erg kansrijk. Het is in ieder geval duidelijk dat de toppers elkaar weinig ruimte geven en dat het vanaf de kwartfinales weer erg spannend zal worden. Anjema speelt in de in de eerste ronde tegen een qualifier, en treft bij winst vermoedelijk wereldkampioen Matthew.

Bij de vrouwen is Nicol David de grote afwezige. De onbetwiste squashkoningin besloot het topevenement aan zich voorbij te laten gaan om zich volledig te kunnen richten op het WK Squash voor vrouwen dat medio maart plaatsvindt in het Maleisische Penang, de geboorteplaats van de in Amsterdam woonachtige David. Door de absentie van de zevenvoudige wereldkampioene, zijn Laura Massaro (Engeland) en Raneem El Weleily (Egypte) in Chicago op papier de grootste kanshebsters. Gezien het feit dat het duo tijdens het vorige grote damestoernooi in Cleveland al vroegtijdig werd uitgeschakeld, is het echter geen zekerheid dat zij als nummers twee en drie van de wereld de eindstrijd bereiken.

Onze voorspelling is dat de Egyptenaar Ashour de titel veroverd bij de mannen door zowel Nick Matthew (halve finale) als Gregory Gaultier (finale) te verslaan. Bij de dames gokken wij op een verrassende finale tussen Camille Serme (Frankrijk) en Joelle King (Nieuw-Zeeland), waarbij de Nieuw-Zeelandse als winnares uit de strijd komt.

Volg de Windy City Open 2014 op www.squashlife.nl en www.squashsite.co.uk.

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!