Leven na(ast) Squash: Gabor Marges

In de rubriek ‘Leven na(ast) Squash’ krijgen (oud) squashers het woord die na(ast) squash iets fantastisch opgebouwd hebben of aan het opbouwen zijn. Het interview is bedoeld om de lezer te informeren over de huidige bezigheden van de (oud) squasher en om de (oud) squasher een podium te geven om zijn/haar huidige bezigheden onder de aandacht te brengen.
In deze editie geven we het woord aan Gábor Margés.

Gábor woont vandaag de dag in Utrecht maar heeft een groot deel van zijn leven in Brabant gewoond. Hij begon met squash toen hij slechts 5 jaar jong was. Dat was nog in de tijd van de houten rackets. Destijds woonachtig in Etten-Leur squashte hij samen met zijn vader tot 3 keer per week. Ron Margés, zelf ook fanatiek squasher, had 1 van zijn houten rackets ingekort door een stuk van het handvat af te zagen, zodat Gábor zijn eerste bal makkelijker kon slaan. Gábor had talent wat werd opgepikt door toenmalig bondscoach Brian Barnett. Hij zat jarenlang in de Nationale jeugdselectie en in 2000 werd hij Nederlands Kampioen bij de jongens tot 23 jaar.
Een aantal jaar geleden richtte Gábor een reisorganisatie genaamd Pure Latin America op, waar men terecht kan voor maatwerk reizen naar Latijns-Amerika. Momenteel is hij druk met de ontwikkeling van MeetJune, een nieuw online reisplatform waar reizigers met lokale mensen in contact worden gebracht door middel van maaltijden, overnachtingen en activiteiten.
We zochten contact met Gábor om te vragen hoe het nu met hem gaat.

 Gábor, we kennen je van squash. Squash je nog steeds?
“Ja, ik squash nog steeds zo’n 1 à 2 keer per week. Puur recreatief. Ook geef ik 1 avond in de week les bij Racketcentrum Houten en aankomend seizoen kom ik voor ditzelfde centrum uit in de 1e divisie.
Als ik iets meer tijd zou hebben dan zou ik gaan wielrennen. De fysieke inspanning, het meetbare aspect van de sport en de vrijheid spreken mij bijzonder aan.”


Je hebt een aantal jaar fanatiek gesquasht, wat is jouw leukste herinnering?
“Ik heb veel goede squashherinneringen. Van de vele trainingsuren die ik gemaakt heb tot aan mijn eerste PSA toernooi in Buenos Aires, het binnenhalen van de NK titel onder 23 jaar en het bereiken van de 93e plaats op de wereldranglijst.”

Je hebt zo’n rijk squash verleden, kan je er wat meer over vertellen?
“Ik ben mijn squashende leven begonnen bij Après Squash in Gemert. Nadat ik werd opgenomen in de Nationale jeugdselectie door Brian ging het squashballetje pas echt rollen. Een aantal jaar heb ik deel uitgemaakt van het Nederlands jeugdteam om uiteindelijk door te stromen naar het seniorenteam waarmee ik vele EK’s en WK’s heb gespeeld. Ik heb jarenlang intensief samengewerkt met Sjef van der Heijden en ik ben hem dan ook zeer dankbaar voor de resultaten die ik mede dankzij hem heb bereikt. We trainden vaak zo’n 3 keer per week 2 keer per dag. Ook was Sjef er met regelmaat bij tijdens toernooien in het buitenland. Mijn trainingsmaatje uit die tijd, Dylan Bennett, waar ik aardig wat uren mee heb doorgebracht op de squashbaan mag ik ook niet vergeten te bedanken voor zijn inzet. Competitie heb ik op landelijk niveau gespeeld voor Max Sports & Wellness Beverwijk, All Inn Utrecht en Labee Group/Sportcity Dordrecht. Ook heb ik Eredivisie gespeeld in België en Duitsland. 

Wat houd je momenteel bezig?  
“Momenteel ben ik vooral druk met het ontwikkelen van MeetJune. MeetJune is een online wereldwijd reisplatform waarbij we reizigers met lokale mensen in contact brengen aan de hand van maaltijden, overnachtingen en activiteiten. We hebben een paar maanden geleden succesvol en voortijdig een crowdfunding campagne afgerond en zijn nu vooral druk met het bouwen van de website welke we in oktober willen lanceren. Amsterdam en Buenos Aires worden onze 2 lanceersteden en we zijn dan ook druk zoekende naar passionele lokale mensen die een activiteit willen gaan aanbieden.

Alle overige uren worden besteed aan het aansturen van de reisorganisatie Pure Latin America waarmee we maatwerkreizen organiseren voor de Nederlandse en Belgische markt naar Latijns-Amerika.
Het ondernemen in combinatie met de enorme passie voor reizen en alles wat daarmee te maken heeft, hebben mij in 2008 doen besluiten te verhuizen naar barrio Palermo, een artistieke en culinaire wijk in Buenos Aires. Tijdens mijn periode in Buenos Aires heb ik de stad, het land maar ook het continent door en door leren kennen. Eind 2009 ben ik met een rugzak vol kennis en ervaring teruggekeerd naar Nederland. Zuid-Amerika en zijn bevolking hebben mijn hart veroverd en het duurde dan ook niet lang voordat ik samen met een compagnon aan de slag ben gegaan met de ontwikkeling van Pure Latin America. Nu, anno 2015, kunnen we oprecht trots zijn op hetgeen wij gerealiseerd hebben. Pure Latin America kan worden aangemerkt als absolute Zuid-Amerika reisspecialist. In Nederland en België ben ik het aanspreekpunt voor klanten waarbij een persoonlijke benadering voorop staat. Aan mij de uitdaging om persoonlijke wensen en ideeën van klanten om te zetten in een unieke en onvergetelijke reis door Argentinië, Chili, Colombia, Peru, Ecuador, de Galápagoseilanden, Guatemala of Costa Rica. Kijk gerust eens op de website www.purelatinamerica.com!”

Je bent een succesvolle man die naast squash iets fantastisch heeft opgebouwd. Wat is je geheim?
“Mijn persoonlijke succesformule om te komen tot het beste/mooiste resultaat is: passie hebben in wat je doet, een bepaald doel voor ogen hebben en je moet beschikken over een enorme dosis doorzettingsvermogen.”

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!