Leven na(ast) squash: Dimitri Kaijser

In de rubriek ‘Leven na(ast) Squash’ krijgen (oud) squashers het woord die na(ast) squash iets fantastisch opgebouwd hebben of aan het opbouwen zijn. Het interview is bedoeld om de lezer te informeren over de huidige bezigheden van de (oud) squasher en om de (oud) squasher een podium te geven om zijn/haar huidige bezigheden onder de aandacht te brengen.
In deze editie geven we het woord aan Dimitri Kaijser.  

Dimitri Kaijser is 45 jaar, geboren en getogen in Vlissingen en woont daar samen met Olga Loppies. Samen met Olga vormt hij een samengesteld gezin met 2 zoons en 2 dochters. Op zijn 15e begon Dimitri met squash nadat hij gestopt was met tennis. Hij tenniste op landelijk niveau bij de jeugd, later bleek deze generatie met onder andere Richard Krajicek, Jacco Eltink en Jan Siemerink een gouden te zijn.
Na zijn tennisperiode blijkt hij ook over squashtalent te beschikken en mag hij zich A speler noemen.

Momenteel werkt Dimitri in het Racketcentrum Vlissingen waar hij tevens mede-eigenaar is.
We zochten contact met Dimitri om hem te vragen hoe het nu met hem gaat. 

Dimitri, we kennen je van squash. Squash je nog steeds?
“Ja, ik squash nog steeds. Sterker nog, ik ben de laatste tijd weer wat actiever en voorbereidingen aan het treffen voor het NK Masters in Hillegom. Ik train in ieder geval twee keer per week met ‘de Oldboys’, een groep spelers die weliswaar al wat op leeftijd is maar nog steeds actief toernooien en competitie squasht. Een lid van ‘de Oldboys’ is John Schweertman, de vader van topsquasher Piëdro Schweertman (nr. 68 van de wereld). Ik probeer naar mate het NK dichterbij komt nog 2 keer per week extra te trainen.  Momenteel squash ik in het Racketcentrum Vlissingen maar ik heb vroeger ook bij Center Court Borgerhout in Antwerpen en Olympics Ekeren Antwerpen gespeeld. Als ik een sport moet kiezen om te doen dan kom ik toch weer bij squash en tennis uit. Maar, ik zou ook naar een combinatie zoeken met een teamsport en dan wordt het voetbal.”

Je hebt zo’n rijk squashverleden, kan je er wat meer over vertellen?
“Ik ben begonnen met Jan Willem Rouwendal, veelvoudig Zeeuws squash kampioen. Hij was voor mij een voorbeeld van hoe je squash moest spelen. Door samen met hem en trainingsmaat Piet Smallegange te trainen kon ik mezelf verbeteren en vervolgens de stap maken naar het allerhoogste niveau in Antwerpen. Hier kwam ik in contact met Nathan Marks, een van origine Zuid Afrikaan die werkzaam was als squashleraar/coach en pianoleraar. Hij was zelf een squasher die in de top van België acteerde en een andere kijk had op het squashspelletje dan menig ander.

In die tijd probeerde ik drie keer per week op en neer te rijden naar Antwerpen om samen te trainen. Ik ben overigens daarna niemand meer tegengekomen die zo goed voor zijn lichaam zorgde als hij. Hij was super lenig en hij zorgde er altijd voor dat hij startte met een goede warming-up voordat hij aan zijn partijen begon. Na de partijen deed hij een volledige cooling-down. Voor mij was hij hèt voorbeeld van een topsporter.

Squashers, ga een paar squashlessen niet uit de weg. Al snel zal je je plafond tegen komen en heb je iemand nodig die je de juiste techniek laat zien waardoor je de squashsport meer zult waarderen. Het is zo’n leuk spelletje waar jezelf helemaal in kunt verliezen, alles even vergeten en er helemaal stuk op gaan.”

Je hebt een aantal jaar fanatiek gesquasht, wat is jouw leukste herinnering?
“Ik ben al sinds jonge leeftijd actief in verschillende sporten zoals tennis, squash en voetbal. Inmiddels doe ik het niet alleen als sporter maar ook als trainer.
Mijn mooiste herinnering is toen ik voor het eerst Zeeuws Kampioen werd. De leukste herinnering is toch wel met ons team van het Racketcentrum uitkomen in de 2e divisie van de SBN. Willen winnen als we op de baan stonden maar vooral het plezier van in teamverband spelen, elkaar aanmoedigen en vervolgens vanuit Weert op het gemak richting Vlissingen met een tussenstop bij de McDonald's in Roosendaal.”

Wat houd je momenteel bezig? 
“Op dit moment vind ik het belangrijk dat we met het Racketcentrum www.racketcentrumvlissingen.nl actief blijven in zowel squash als tennis en vooral ook samenwerken met verschillende tennisclubs, maar zeker ook tennisscholen en tennisleraren.  Ik denk dat actief het sleutelwoord is!
Daarnaast heb ik mijn Certfied Stringer en Master Racket Technician gehaald en sta op het punt om met Pro Tour Stringer te beginnen bij de ERSA. Deze verschillende certificaten haal ik voor onze bespanservice. Ik ben in de leer bij de twee belangrijkste bespanners van Nederland, Timo van Driel uit Dordrecht en Rob Maessen uit Stein. Wij gaan ons nog meer richten op de verkoop van tennis- en squashrackets, snaren, grips en andere accessoires. We gaan daarnaast rackets tunen, matchen en iets doen met Oncourt testing!”

Je bent een succesvolle man die naast squash iets fantastisch heeft opgebouwd. Wat is je geheim?
“Ik doe gewoon al 25 jaar waar ik plezier in heb:  actief zijn binnen de sport en samenwerken met sporters binnen verschillende disciplines!”

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!