Leven na(ast) Squash: Esther Jongerden

In de rubriek ‘Leven na(ast) Squash’ krijgen (oud) squashers het woord die na(ast) squash iets fantastisch opgebouwd hebben of aan het opbouwen zijn. Het interview is bedoeld om de lezer te informeren over de huidige bezigheden van de (oud) squasher en om de (oud) squasher een podium te geven om zijn/haar huidige bezigheden onder de aandacht te brengen.
In deze editie geven we het woord aan Esther Jongerden.

Esther is 27 jaar, komt uit Wijk bij Duurstede en woont nu met haar gezin in Dordrecht. Ze begon met squash toen ze 8 jaar was bij Centre Court in Wijk bij Duurstede. Esther heeft landelijk op hoog niveau gesquasht. Zo was ze Nederlands Kampioen bij de meisjes tot 15 en tot 17 jaar in 2003 en ze pakte de titel in 2004 bij de meisjes tot 19 jaar. Ook zat ze in de nationale jeugdselectie ‘Jong Oranje’ en mocht ze mee naar grote toernooien in het buitenland.
Momenteel runt ze haar bedrijf Bambini Amore, een online winkel in kinderkleding en volgt ze een opleiding voor directiesecretaresse/ personal assistent aan het LOI. Een paar weken geleden beviel Esther van haar 2e zoontje Kyano, zoontje Jayvano is 2 jaar. We zochten contact met Esther om te vragen hoe het nu met haar gaat.

Esther, we kennen je van squash. Squash je nog steeds?
“Ik ben net bevallen van Kyano en ik heb het druk met Bambini Amore dus momenteel squash ik niet. Ik vind het nog steeds een geweldige sport, maar om het recreatief te doen vind ik het toch minder leuk. Mocht ik weer kriebels krijgen dan wil ik wel kunnen winnen dus dan ga ik eerst weer trainen.”

Je hebt een aantal jaar fanatiek gesquasht, wat is jouw leukste herinnering?
“Ik heb ontzettend veel leuke herinneringen aan mijn squashtijd. Vooral de leuke toernooitjes die Jan van der Velde organiseerde op de club in Wijk bij Duurstede. Lekker onschuldig, nog geen hoge prestatiedruk. Het was er altijd feest. Carnavalstoernooi, kersttoernooi, paastoernooi, squashkampen, noem maar op! Als ik er aan terug denk is dat toch waar het voor mij allemaal mee begon. Het plezier in de sport doordat Jan er altijd een feest van maakte voor de jeugd. We gingen zelfs met het hele jeugdteam naar de Haribo toernooien. Fantastisch was dat. Onze ouders reden ons overal heen en we kwamen altijd met prijzen terug.
Maar, mijn mooiste herinnering is toch het WK in België! Dat was te gek om mee te mogen maken. En niet te vergeten mijn eerste EK in Duitsland. Als verrassing kwamen toen mijn ouders en zusje samen met de familie Lagerweij en Jan en Cindy kijken. Ik was zo in de war dat ik er op de squashbaan niks van bakte, haha.”

Je hebt zo’n rijk squash verleden, kan je er wat meer over vertellen?
“Squash was altijd alles voor mij. Ik stond er mee op en ging er mee naar bed. Ik heb altijd voor en bij Centre Court in Wijk bij Duurstede gesquasht, maar toen ik op het CIOS zat in Arnhem trainde ik ook weleens in Rozendaal (bij Arnhem).”

Het Squash- en Tennispark Rozendaal bij Arnhem werd in 2009 failliet verklaard en het jaar daarop ontstond er brand waardoor het park volledig verloren ging. Een treurige gebeurtenis waarbij menig squasher een traantje liet. De herinneringen aan het park worden gekoesterd door Esther en vele andere squashers van haar generatie.

“Na mijn CIOS opleiding ben ik fulltime gaan werken in een sportschool en gestopt met squashen. Toen ik met mijn vriend in Nijmegen ging wonen kreeg ik een baantje bij Sportspalace waar ze ook squashbanen hebben. Ik squashte daar weleens recreatief met collega’s.
Centre Court in ‘Wijk’ was toch echt wel mijn ‘cluppie’! Jan van der Velde was sinds ik begon met squashen mijn trainer. Naarmate ik ouder werd kwamen er ook bondstrainingen bij. Je kan wel zeggen dat ik elke dag op de squashbaan stond. Jan heeft me al die jaren zowel op als buiten de baan begeleid. En Cindy uiteraard. Jan en Cindy hebben me gelukkig ook veel geleerd over het leven naast squash. Echt fantastische mensen met het hart op de juiste plek! Ik ben er onlangs nog geweest. Het is leuk om te zien dat er nu weer een aardig team aan jeugd is die er net zoveel plezier in hebben als dat ik vroeger had.”

Wat houd je momenteel bezig?  
“Ik ben erg druk met mijn twee zoontjes en mijn webshop Bambini Amore, een online winkel in baby- en kinderkleding, schoenen en accessoires die merken aanbiedt van over de hele wereld. Luxe, comfortabele basics, stoere printjes en tijdloze accessoires en dat alles gemaakt van de mooiste stoffen van hoge kwaliteit. De shop is 24 uur per dag 7 dagen per week geopend. Daarnaast geef ik ook stijladvies en bied ik hulp aan bij het online bestellen. Neem gerust eens een kijkje op www.bambiniamore.com!
De winkel is nu een jaar online en ik vind het fantastisch! Het is een hoop werk, maar als je pakketjes verzend en leuke berichten ontvangt van tevreden klanten dan voelt het geweldig. Soms zie ik foto’s op social media van kindjes met kleding van Bambini Amore, daar word ik echt blij van!
Mijn studie moet ik weer gaan oppakken, maar ik heb nog 2 jaar de tijd om het af te ronden dus dat moet goed komen. Ook mag ik nu rustig aan weer gaan sporten en dat zal ik ook zeker gaan doen. Eerst weer lekker fit worden en wie weet ga ik dan toch weer squashen. Het blijft een heerlijke sport! Lekker na het werk even tegen die bal rammen, daarna gezellig een drankje aan de bar en je bent weer fris en fruitig.
Fitness en hardlopen vind ik ook altijd wel even lekker om te doen als ik liever alleen wil sporten. Vaak krijg ik dan de leukste ideeën en ontspan ik tegelijkertijd.”

Je bent een succesvolle vrouw die na squash iets fantastisch heeft opgebouwd. Wat is je geheim?
“Ik doe alles met liefde en gewoon omdat ik het leuk vind! Ik houd ervan om bezig te zijn. Het moeder zijn gaat vanzelf, ik houd zoveel van mijn zoontjes dat kost geen moeite. Ik denk dat mijn geheim is: liefde voor mijn zoontjes en plezier in mijn werk. Natuurlijk heb ik ook wel eens stress en het is ook druk om het moederschap te combineren met een eigen bedrijf, maar alles draait om het gezin en de rest is bijzaak.”

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!