Leven na(ast) Squash: Rianne van Mourik

In de rubriek ‘Leven na(ast) Squash’ krijgen (oud) squashers het woord die na(ast) squash iets fantastisch opgebouwd hebben of aan het opbouwen zijn. Het interview is bedoeld om de lezer te informeren over de huidige bezigheden van de (oud) squasher en om de (oud) squasher een podium te geven om zijn/haar huidige bezigheden onder de aandacht te brengen.
In deze editie geven we het woord aan Rianne van Mourik.

Rianne is 29 jaar, komt uit Borculo in de Achterhoek, heeft een aantal jaar in Utrecht gewoond en woont sinds 2 jaar in Bilthoven. Ze begon met squash bij Squash Utrecht op haar 21e , samen met haar oom, Rob Kruip, die er ook voor zorgde dat ze daar een baantje kreeg achter de bar en in een damesteam kon gaan spelen. Rianne heeft in het verleden al laten zien dat ze kan squashen. Zo werd ze 3e op het NK senioren bij de dames B in 2011. Momenteel geeft ze 3 dagen per week les op een basisschool en de overige uren stopt ze in haar eigen bedrijf BodyS(up)port, een massagepraktijk waar men terecht kan voor sport- en wellnessmassages. We zochten contact met Rianne om te vragen hoe het nu met haar gaat.

Rianne, we kennen je van squash. Squash je nog steeds?
“Ja, ik squash nog altijd met veel plezier ongeveer 4 tot 5 keer per week. Ik heb nog steeds het gevoel dat ik vooruit ga, dat zorgt er denk ik ook voor dat ik het ontzettend leuk vind. Ik vind trouwens alle balsporten leuk. Als ik een sport zou moeten kiezen om te gaan doen dan kies ik voor hockey, omdat ik dat, op een paar keer recreatief na, nog nooit gedaan heb.”

Je hebt een aantal jaar fanatiek gesquasht, wat is jouw leukste herinnering?
“Ik heb het altijd erg naar mijn zin gehad met het damesteam bij Squash Utrecht. Ik kom ook een keer per week bij All inn in Utrecht om te trainen met René Mijs, maar Squash Utrecht is echt mijn club. Ik ben daar ooit begonnen met squash en ik squash daar nog steeds. Met het damesteam begonnen we op het laagste niveau en uiteindelijk eindigden we in de Eredivisie. Maar, met name de lol die we hadden maakte het trainen en het spelen erg gezellig. Ik ben mijn oom, Rob Kruip, ook erg dankbaar voor het feit dat hij me heeft laten kennis maken met squash. Hij heeft me jaren getraind en gecoacht. Nu train ik niet meer met hem maar ik vind het nog steeds leuk om met hem te squashen. Ook heb ik enorm veel geleerd van Jay Francis. Het is ontzettend jammer dat hij is vertrokken naar Canada. Dat is echt een gemis voor mij en voor de club.
Verder kan ik me nog goed herinneren dat ik voor het eerst in de finale stond van de clubkampioenschappen. Precies op datzelfde tijdstip stond mijn tweelingzus in de finale van het NK Judo. Dat maakte de finale voor mij nog specialer en spannender. Ik won toen die finale en mocht mezelf clubkampioen van Squash Utrecht noemen. Helaas, verloor mijn zus haar finale en werd 2e van Nederland.”

Je komt uit een sportief gezin, hoe was de situatie thuis?
“Ik kom uit een gezin met 5 kinderen. Iedereen was super sportief, echte sportfanaten. Ik denk dat mijn broers en zussen elke dag wel iets van sport deden. Voetbal, korfbal, volleybal, tennis, gym, scouting, judo, noem maar op. Ik heb enorm veel respect voor mijn ouders. Zij brachten ons overal naar toe. Elk toernooi, elke training, ’s ochtends of ’s avonds, het maakte niet uit en dan bleven ze meestal nog aanmoedigen ook.
Zelf heb ik ook altijd veel gesport. Samen met mijn tweelingzus beoefende ik veel verschillende sporten. We deden altijd alles samen. Totdat zij judo had ontdekt. Dat was niks voor mij. Ik vond en vind balsporten veel leuker. Daar ben ik ook beter in.”

Wat houd je momenteel bezig?
“Momenteel squash ik nog steeds met veel plezier. Daarnaast geef ik drie dagen in de week les op een basisschool in Utrecht. De rest van de dagen geef ik sport- en wellnessmassages. Onlangs heb ik mijn eigen bedrijf opgericht, Body S(up)port. Neem gerust eens een kijkje op de website www.bodysupportmassage.nl.
Er zijn tal van redenen op te noemen waarom een massage goed voor je is. Vooral voor squashers. Squash is een intensieve sport die het lichaam zwaar belast. Het is belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Door een massage leer je je beter te ontspannen en het is juist die ontspanning die bijdraagt aan een snel herstel. En zeg nou zelf, wie vind het niet lekker om ontspannen op een massagetafel te liggen? Al is een goede sportmassage niet voor iedereen even ontspannend. Ik geef vooral in Zeist en Bilthoven massages, maar ik ben dit jaar ook meegevraagd naar het EK squash in Denemarken. Ik mocht daar de dames en heren van de Nederlandse teams voor en na de wedstrijden masseren. Dat was een ontzettend leuke ervaring. Ik hoop dat ik in de toekomst nog vaker van dit soort evenementen mag meemaken.”

Je bent een succesvolle vrouw die naast squash iets fantastisch heeft opgebouwd. Wat is je geheim?
“Ik vind heel veel dingen ontzettend leuk om te doen. Ook houd ik wel van een uitdaging. Ik ontdek graag nieuwe dingen. Ik ben wel iemand die overal goed over nadenkt. Voordat ik aan iets begin moet er een doordacht plan zijn. Ga ik het wel echt zo leuk vinden dat ik er vol voor wil gaan? Als ik dan iets doe dan zet ik me ook voor de volle 100% in. Half werk leveren is niets voor mij. Je doet iets goed of je doet het niet.”

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!