Thijs Ronhaar Leven na(ast) Squash: Thijs Ronhaar

In de rubriek ‘Leven na(ast) Squash’ krijgen (oud) squashers het woord die na(ast) squash iets fantastisch opgebouwd hebben of aan het opbouwen zijn. Het interview is bedoeld om de lezer te informeren over de huidige bezigheden van de (oud) squasher en om de (oud) squasher een podium te geven om zijn/haar huidige bezigheden onder de aandacht te brengen.
In deze editie geven we het woord aan Thijs Ronhaar.

Thijs Ronhaar is 38 jaar, komt uit Lent, een klein dorp aan de noordzijde van Nijmegen, is getrouwd met Marijke en samen hebben ze twee kinderen van 5 en 4 jaar. Hij stond voor het eerst op de squashbaan toen hij 14 jaar was samen met een vriend. Van zijn 7e tot 28e speelde Thijs actief tafeltennis. Squash was een mooie afwisseling en uitlaatklep. Inmiddels heeft hij zijn eigen onderneming Squash-T waarbij hij als zelfstandig squashtrainer werkzaam is. We zochten contact op met Thijs om hem te vragen hoe het nu met hem gaat.

Thijs, we kennen je van squash. Squash je nog steeds?
“Ja, ik squash nog steeds, alhoewel ik actiever ben in het geven van squashles. In 2011 ben ik begonnen met de squashtrainersopleiding van Squash Bond Nederland waarbij ik les kreeg van Alex Kramer en ben in het bezit van het certificaat ST2. Hierna ben ik mijn eigen bedrijf gestart, Squash-T, en ben nu actief als leraar op de banen van De Grote Koppel in Arnhem en bij het Radboud Sportcentrum in Nijmegen.
Als ik een sport zou moeten kiezen om te doen dan is het racketlon. De afwisseling van de 4 racketsporten vind ik erg fijn.”

Je hebt een aantal jaar fanatiek gesquasht, wat is jouw leukste herinnering?
“Het allermooiste is toch wel dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. En dat in squash! Dat is toch wel bijzonder. Ik ben op mijn 26e pas echt begonnen met squash. Hiervoor speelde ik wel, maar dat was 1 keer in de maand/ 2 maanden. Ik ben lid geworden van de studentenvereniging De Boosters in Nijmegen. Daarna ging het hard. Minimaal twee keer in de week trainen en vrij spelen. Training kreeg ik van René Bron. Hij zorgde er voor dat je vooral conditioneel sterker en beter werd. Competitie ben ik ook gaan spelen bij De Boosters, in de kleine competitie. Begonnen in poule 7 en uiteindelijk terecht gekomen in poule 1. Hoewel ik daar weinig kans had om wedstrijden te winnen, was er wel progressie!”

Wat houd je momenteel bezig? 
“Ik ben vrijwel iedere dag met squash bezig. Lessen geven, mensen begeleiden en ik vind het mooi om andere squashers te zien squashen. Vooral vooruitgang zien is erg motiverend. Het mooiste compliment wat je kunt krijgen als trainer is dat klanten merken dat ze vooruitgang boeken en dat het spel leuker en makkelijker wordt. Neem ook eens een kijkje op mijn site: www.squash-t.nl of volg me op twitter @squashT. Ik zou alle squashers willen adviseren om een aantal lessen te nemen bij de clubtrainer, als je tenminste beter wil worden.
Naast squash geef ik nog een aantal uur in de week spinninglessen en bezorg ik pakketten voor DHL als fietskoerier.”

Je bent een succesvolle man die naast squash iets fantastisch heeft opgebouwd. Wat is je geheim?
“Ik heb plezier in mijn werk en hoop dat over te brengen op mijn cursisten zodat ze meer spelplezier halen uit onze fantastische sport!”

Claudia Sieben

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!