Maxime Steenhorst Leven na(ast) Squash: Maxime Steenhorst

In de rubriek ‘Leven na(ast) Squash’ krijgen (oud) squashers het woord die na(ast) squash iets fantastisch opgebouwd hebben of aan het opbouwen zijn. Het interview is bedoeld om de lezer te informeren over de huidige bezigheden van de (oud) squasher en om de (oud) squasher een podium te geven om zijn/haar huidige bezigheden onder de aandacht te brengen.
In deze editie geven we het woord aan Maxime Steenhorst.

Maxime is 25 jaar en woont al heel haar leven in Tilburg. Ze begon met squash rond haar 7e/8e levensjaar en speelde bij Squashcentrum de T in de Boomstraat in Tilburg. We zochten contact met Maxime om haar te vragen hoe het nu met haar gaat.

Leven naast squash

Maxime, we kennen je van squash. Squash je nog steeds?
“Nee, helaas squash ik al een flinke tijd niet meer. Ik ben gestopt rond mijn 14e omdat we als gezin lid werden van een sportschool met echt alle faciliteiten. Ik heb enkele jaren tennis gespeeld en ik maakte kennis met andere sporten die ik leuk vond, maar ik denk nog vaak terug aan mijn squash jaren. Ik vind het soms nog wel jammer dat ik destijds gestopt ben met squash…”

Je hebt heel wat van je jeugdjaren gesquasht. Wat is je mooiste, leukste herinnering uit die tijd?
“Mijn mooiste herinnering… ja dat weet ik nog erg goed! Dat is me altijd bijgebleven! Het Haribo squash toernooi bij Sieben Squashpark in Roosendaal. Tijdens dat toernooi werd echt alles uit de kast gehaald. Springkussen, kleuren, snoepjes en natuurlijk het toernooi met prijsuitreiking! Maar, naast de Haribo snoepjes hing er altijd een heerlijke gezellige sfeer, waar ik veel leeftijdsgenoten leerde kennen die ook aan squash deden. Hier in Tilburg was squash niet echt bekend onder jonge sporters. Altijd als we terug kwamen bij de familie Sieben in Roosendaal voelde dat als thuiskomen. Gewoon, omdat we altijd zo warm ontvangen werden!
Maar, naast het Haribo zijn er nog meer dingen die mij altijd zijn bijgebleven. Ik heb al mijn bekers en medailles van squash bewaard. En ik deed als 12/13 jarig meisje mee aan de Dutch Junior Open in Amsterdam. Ik moest tegen meisjes uit verschillende landen spelen. Uiteindelijk werd ik 19e van Europa bij de meisjes onder 17 jaar.
Daarnaast kreeg ik privé lessen van niemand minder dan Ronald van den Boogaard en Mike Roberts. Mike gaf mij zijn racket en deze had hij speciaal voor mij met roze snaar bespannen. Ook dat racket heb ik bewaard en heb ik nog vele toernooien mee gewonnen net als Mike haha.
Ook vond ik het altijd erg leuk als Jos Aarts, eigenaar Squashcentrum de T, naar mijn wedstrijden kwam kijken. Hij gaf mij dan tips tijdens mijn wedstrijd. Het maakte hem niet uit waar leden van Squashcentrum de T moesten spelen, hij reed er gewoon naar toe!”

Wat doe je nu voor werk of studie?
“Ik squash ongeveer 9 jaar niet meer. Ik behaalde mijn VMBO diploma op De Rooi Pannen en stroomde daarna door naar het MBO waar ik detailhandel studeerde.
Ik ben een echte doener en een geboren ondernemer. Op mijn 19e had ik 3 diploma’s op zak en had ik binnen een paar maanden mijn eigen bedrijf. Snoepwinkel ‘Anders nog iets?’ run ik al bijna 6 jaar. Ik heb inmiddels vele stagiaires opgeleid met erg veel plezier.” 

Heb je nog tijd voor sporten naast het runnen van Anders nog iets?
“Jammer genoeg heb ik weinig tijd over om te sporten. Naast mijn uren in de winkel sta ik ook op beurzen, markten, braderieën en ik lever snoepzakken aan bedrijven. Ik ben ook erg actief op social media. Kijk gerust eens op de facebook pagina van Anders nog iets? www.facebook.com/andersnogiets.
Sporten vind ik nog steeds wel erg leuk. Af en toe trek ik dan ook mijn skates aan en ga ik 25-30 kilometer skaten. Als ik wat meer vrije tijd zou hebben zou ik zeker terug in de racketsport willen. Of dat dan squash of tennis wordt, weet ik niet, ik vind het beide erg leuk!”

Je bent een succesvolle vrouw die na squash iets fantastisch heeft opgebouwd. Wat is je geheim?
“In het leven heb ik geleerd dat je van elke dag moet genieten. Doe wat je leuk vind en waar je van houd. Je kunt alleen maar spijt hebben van de dingen die je niet hebt gedaan.”

Leven naast squash

cialis geweldige seks Kun je een zaadlozingviagra erectiepillen-bestellen.net check deze link hier nu zonder-recept-online.net

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?

Word nu abonnee van SquashLife MagazineSquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

SquashLife Magazine

In elke editie: (Inter)nationale topspelers, TMG-Jeugdtopper, de 11 stellingen met, achtergronden, columns en meer!