Orla Noom in de Kleedkamer

Orla Noom in de Kleedkamer

Wat zit er in de tas van een squashprofessional? SquashLife vroeg de Nederlandse topsquashster Orla Noom, de nummer twee van ons land, om alles te laten zien wat ze meeneemt als ze naar een toernooi gaat.

Sieraden
Al mijn sieraden hou ik om tijdens het spelen. Ik kreeg ooit een ring van mijn ouders voor kerstmis en tijdens een NK in het Frans Otten stadion dacht ik 'hij is te duur en te mooi om mee te spelen, ik doe 'm af en bewaar 'm in mijn portemonnee'. Na de wedstrijd was mijn tas leeggeroofd, inclusief camera, minidisc én mijn portemonnee, tegenwoordig hou ik alles dus maar om!

Shirtjes
Ik wissel tijdens de wedstrijd niet vaak van shirtje, dan moet het echt heel heet zijn, in Hong Kong was het bijvoorbeeld hard nodig. Er zit er altijd een extra shirt in mijn tas. Mijn shirtje kan ik wel uitwringen na een wedstrijd.

Pepto Pro poeder
In een hersluitbaar vershoudzakje van de Ikea! Ik neem het na elke wedstrijd en training. Het is ooit speciaal ontwikkeld voor de Olympische sporters, ik heb geen flauw idee wat er precies in zit maar het schijnt goed te zijn voor je herstel.

Haarbanden
Je ziet ze niet op de foto, want ze liggen achter mijn rugzak, ook in een vershoudzakje. Tijdens wedstrijden en trainingen gebruik ik ze altijd.

DVD's
Ik was een keer met Milou van der Heijden naar India, het enige dat we daar deden was DVD's kijken, op tv waren alleen maar Bollywood films. Ons dagritme bestond uit ontbijten, daarna tot half drie DVD's kijken, naar de squashclub, spelen, terug naar hotel, eten, slapen. De reistijd naar de club was te lang om twee keer per dag te gaan en je moet toch je rust pakken tijdens toernooien.

Make-up
Gebruik ik niet als ik moet spelen. Je gaat zweten en in je ogen wrijven, 'not a pretty sight'!

Voetbal
In Zuid-Afrika zijn we een keer bijna uit een hotel gezet omdat we teveel overlast veroorzaakten. Margriet Huisman voetbalde mee en die is niet zo goed! Met de jeugdspelers heb ik ook weleens op het vliegveld gevoetbald.

Olvarit
In het buitenland is het soms moeilijk groente en fruit te vinden (bijvoorbeeld in India), je weet nooit waar je terecht komt. Een potje Olvarit is dan super makkelijk, ik eet alleen die fruithap, die smaakt naar appelmoes.

Springtouw
Omdat je vaak niet weet waar je precies terecht gaat komen is een springtouw heel handig voor de warming-up. Veel squashers hebben er een, het is ook makkelijk mee te nemen. Als er bijvoorbeeld geen fitnessruimte is bij de squashbaan en je maar een paar vierkante meter hebt om op te warmen kun je je met een springtouw toch goed voorbereiden op de wedstrijd.

Ipod shuffle
Deze gebruik ik tijdens de warming-up, met rustige muziek van bijvoorbeeld Adele of Brandon James, soms ook Rihanna. Er zijn ook periodes dat ik 'm helemaal niet gebruik, dan praat ik meer met mensen, ben ik relaxter. Als de wedstrijd goed is gegaan hou ik dezelfde warming-up aan voor de keer daarna, maar dat is helaas geen garantie tot succes.

Wat Orla over de overige items in haar tas te zeggen had lees je in de september editie van SquashLife Magazine.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?