Regiotraining squash Zwolle

1e regiotraining in Zwolle

Zondag 11 december werd bij regiocentrum Zwolle de eerste  1e regio training  noord/oost gegeven.
Om een betere aanwas van talenten te creëreen wordt gewerkt met regionale talentcentra voor junioren in alle leeftijdscategorieën en met een Nationale A en B selectie voor de jeugd <15. Daarnaast zijn er de nationale selecties <17 en <19. Los van de leeftijdscategorieën staat de CTO selectie voor 16 t/m 23 jaar. Deze selectie is voor spelers die potentieel hebben de Nationale Senioren Selectie te halen en die bereid zijn naast hun school, studie of werk dagelijks te trainen.

Regionale trainingscentra zijn verantwoordelijk voor de scouting en de opleiding van de talentvolle jeugd in hun regio. Op dit moment zijn er drie regionale talentcentra benoemd: Victoria Squash, Meersquash en Squash Zwolle.  De criteria om in aanmerking te komen voor een regionaal centrum zijn opgesteld door de jeugdcommissie van Squash Bond Nederland.

Tijdens de eerste training in Zwolle waren er in de jongste categorie 21 deelnemers uit Hellendoorn, Dronten, Apeldoorn, Arnhem en Zwolle. Ze waren allemaal netjes om tien uur aanwezig om direct met hun training te starten. Ze kregen een korte uitleg van regiotrainster Dagmar Vermeulen, die geassisteerd werd door Rutger Jan Kamperman (voormalig Regio trainer), Ilse Antheunisse (speelster selectie >23 en Bart Horstman ( peler NL team>15).

Om een goed beeld te krijgen van de vaardigheden van de jeugdige talenten, werd gekozen voor  een viertal onderdelen in een circuit vorm. De squash technische onderdelen werden gedaan door Dagmar (forehand en backhand) en Rutger Jan (boast). De belangrijkde coördinatietraining gaf Ilse en de ¾ kwart wedstrijden nam Bart voor zijn rekening. Het onderdeel coördinatie vonden de meeste kinderen toch wel het moeilijkste. Er werden enkele  hand-oog coördinatie oefeningen gedaan met bal en of racket, loop oefeningen door een speedladder enkele sprong oefeningen.

Na afloop van de eerste training is er door de technische staf besloten dat deze spelers allemaal 3 trainingen mogen volgen, waarna een  definitieve selectie wordt gemaakt.

Na de jongste talenten was het aan de beurt voor de oudere jeugd. Hier waren maar vijf spelers aanwezig  i.v.m. de Euregiocompetitie. Ondanks het geringe aantal was het een zeer geslaagde training, waarbij veel aandacht is besteed aan de techniek van de basisslagen in combinatie met enkele conditie oefeningen. Na afloop van de training werd er nog een bonus 5 minuten courtsprint  gelopen, waarbij Stefan Welters 102 sprints heeft gehaald en dat is  een record!

De volgende regiotraining staat gepland op woensdag 4 januari.

Voor meer informatie:
dagmar@squashzwolle.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?