Anjema sluit squashjaar 2011 af met nederlaag tegen Gaultier

Anjema kansloos tegen Gaultier in India

Het is Laurens Jan Anjema niet gelukt om zijn succesvolle jaar in stijl af te ronden. In de kwartfinales van de PSA Masters 2011 in New Delhi moest de 29-jarige Hagenaar het onderspit delven tegen een ontketende Gregory Gaultier. Het werd na een eenzijdige partij 5-11, 2-11, 5-11 voor de Fransman die in India als vierde is ingeschaald.

Voor Anjema kwam er met de kansloze nederlaag een einde aan het squashjaar 2011, waarin hij een grote stap voorwaarts zette. Vooral na de zomer presteerde de Nederlander uitstekend. Tijdens de Australian Open, US Open, PSA Kuwait Cup en PSA Masters bereikte hij telkenmale de kwartfinales, iets wat hem tot dit jaar slechts een keer eerder gelukt was tijdens een World Series evenement. Ook won hij in oktober voor de elfde keer een toernooi op de PSA World Tour.

Naast zijn goede resultaten in het internationale squashcircuit won de Hagenaar aan het begin van het jaar zoals verwacht ook voor de zesde keer de nationale squashtitel en veroverde hij in mei brons op het EK-individueel in Warschau.

Door zijn kwartfinaleplaats in India zal Anjema volgende maand stijgen op de wereldranglijst en voor het eerst sinds december 2010 de mondiale top-10 binnendringen. Op 1 januari 2012 zal hij door de Professional Squash Association (PSA) aangekondigd worden als de nummer negen van de wereld. Een evenaring van zijn beste positie ooit.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?