James Willstropt Vanessa Atkinson

James Willstrop nieuwe nummer 1

Engelsman James Willstrop mag zich vanaf 1 januari 2012 de nieuwe nummer één van de wereld noemen. De boomlange topsquasher dankt dit aan zijn geweldige resultaten in de laatste maand. Zondag schreef de vriend van onze landgenote Vanessa Atkinson de PSA Masters 2011 in India op zijn naam, door de Fransman Gregory Gaultier na een slijtageslag van 99 minuten te verslaan. Ook de twee voorgaande World Series toernooien, in Hong Kong en Koeweit, had de Britse topper al weten te winnen.

De trilogie van Willstrop is verbazingwekkend. Door het hectische toernooischema en de ijzersterke concurrentie werd vooraf door insiders voorspeld dat het onmogelijk zou zijn dat een speler de drie afsluitende toptoernooien op de PSA World Tour zou winnen. Willstrop bewees echter het tegenovergestelde. Sinds zijn nederlaag in de halve finale van het WK in Rotterdam (tegen Gaultier) verloor hij niet meer. In vijftien wedstrijden verloor hij slechts drie games.

Ook voor Laurens Jan Anjema mag de jaarwisseling snel komen. De Hagenaar keert dan voor het eerst in dertien maanden terug in de mondiale top-10. De linkshandige Nederlander wordt door zijn sterke prestaties in de laatste vijf maanden de nummer negen van de wereld. Naast een toernooizege in het Amerikaanse Stanford bereikte Anjema sinds de zomer ook vier keer de kwartfinale van een PSA World Series evenement.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?