Marc ter Sluis

Veel jeugd op de squashbaan bij Sieben Squashpark

In de tweede helft van het schooljaar 2011-2012 maken ruim 500 kinderen bij Sieben Squashpark in Roosendaal kennis met de squashsport. Voor de grootste groep - zo'n 450 basisscholieren - is een speciaal lesprogramma samengesteld. Na een eerste kennismaking met de baan en de materialen worden er wedstrijdjes gespeeld. De laatste sessie omvat een zogenaamd 'King of Court'-toernooi, waarbij de meest getalenteerde en fanatieke deelnemers zich al echt van de rest kunnen onderscheiden. Na het lesprogramma mogen alle deelnemers een maand lang gratis deelnemen aan de jeugdtrainingen van Sieben Squashpark.

Wat de basisscholen betreft speelt het Squashpark met dit initiatief in op het project 'KidsSport' van Sportservice West-Brabant. Daarbij kunnen de hoogste groepen van het basisonderwijs gratis aan zoveel mogelijk verschillende sporten ruiken. De kinderen ontdekken zo wat ze leuk vinden en/of goed kunnen. De deelnemende verenigingen hopen er een aantal nieuwe leden aan over te houden. Afgelopen weken hebben de groepen 5 tot en met 8 van basisschool De Rietgoor het spits afgebeten. Dat is met heel veel enthousiasme gebeurd. Diverse potentiële squashtalenten zijn ontdekt, die Sieben de komende jaren graag klaarstoomt voor de grote kampioenschappen.

Naast KidsSport zijn er momenteel ook vmbo-leerlingen actief in het Squashpark. Dat betreft een soortgelijk project als KidsSport - MultiMove genaamd - van ROC West-Brabant. Ook MultiMove streeft naar een kennismaking met diverse sporten, begeleid door eigen trainers.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?