Squash Almere Heren 2

Vriendenteam gaat voor vijfde promotie op rij

Het begon met wat vrienden die samen een potje squash speelden en besloten deel te nemen aan de SBN competitie. Dit is inmiddels uitgegroeid tot een zeer succesvol herenteam bij Squash Almere. Het tweede herenteam, oftewel Squash Almere Heren 2, heeft in de afgelopen vier jaar elk jaar weten te promoveren in die bewuste SBN competitie. Een succes dat ze dit jaar eigenlijk ook wel zouden willen behalen, maar of dat er ook in zit is de vraag. Vrienden zijn ze uiteraard nog steeds en de sfeer in het team is  in ieder geval optimaal.

De zes heren van het team zijn allemaal enthousiaste squashers die graag resultaat boeken. Maar promoveren was zeker niet hun eerste doel toen ze begonnen met de competitie. Eelco Boes heeft het stokje van teamcaptain overgenomen van Duncan Marcus: "In eerste instantie vonden we het belangrijker dat we plezier hadden in wat we deden en dat we ons staande konden houden in de betreffende poule, dan dat we daadwerkelijk wilden promoveren. En laat duidelijk zijn, plezier is nog steeds het belangrijkst. Maar inmiddels zijn we elk jaar gepromoveerd en spelen we nu in de 2e divisie. Daar zijn we best trots op!" Dit resultaat hebben ze in vier jaar tijd weten te bereiken en dat allemaal door hun enthousiasme en sportiviteit.

Twee keer per week wordt er met elkaar getraind en de heren peppen elkaar regelmatig op om zo het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Een beetje sarcasme of zelfspot wordt hierbij overigens niet geschuwd. Daarnaast zien ze elkaar ook regelmatig buiten het centrum. Voetbalwedstrijden bij elkaar kijken of op verjaardagsvisite. En ook de partners kunnen het goed met elkaar vinden en komen vaak kijken. Als dat niet mogelijk is, kunnen ze elkaars vorderingen volgen via Facebook en Twitter. Er is zelfs een Squash Almere H2 Twitter account dat trouw gebruikt wordt tijdens de speelavonden.

Hoewel het nooit de intentie van het team is geweest om zo vaak te promoveren, is dat tot op heden dus wel gelukt. Iets waar ze nu stiekem ook op hopen voor dit seizoen. Maar de tweede divisie houdt ze goed in de greep en op dit moment ziet het er niet naar uit dat het gaat lukken. Maar zeg nooit nooit! Het team is vastberadener dan ooit en deze zes fanatiekelingen geven zeker niet zomaar op. "Handhaven is onze eerste missie, maar nu we de smaak van overwinning zo vaak hebben mogen proeven, willen we natuurlijk meer." En de afgelopen jaren hebben aangetoond dat het Squash Almere H2 team geen team is dat je moet onderschatten. Dus wie weet zien we ze aan het eind van het jaar toch nog terug in de volgende klasse!

Op de foto: : Yaron Telio, Ike de Bruin, Eelco Boes, Duncan Marcus, Matthew Longhurst en Bas Laney.

Speel jij ook in een bijzonder team, om wat voor reden dan ook? Stuur ons je verhaal met een goede foto en wie weet zien jullie jezelf terug op SquashLife.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst. Plaats nu als eerste je reactie.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie achter te kunnen laten.

Nog geen account?